Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste outdoor jas uit de ANWB test en andere goede outdoor jacks

Kijk hier voor het beste outdoor jas en de beste koop uit de outdoor regenjas test van de ANWB.

Beste outdoor jas test

Welke betaalbaar regenjack houdt je niet alleen goed droog maar ademt ook goed en is makkelijk klein op te vouwen en comfortabel om te dragen? Kortom, wat is de beste outdoor regenjas?



Op Pad, het outdoor magazine van de ANWB, testte dat uit. Acht van de beste regenjacks werden aan een uitgebreide test onderworpen om te bepalen welk van deze  outdoor regenjassen de beste van allemaal was. Die eer ging naar de Vaude Croz 3L, terwijl het Patagonia Torrentshell regenjack als beste koop werd aangewezen.

Hieronder kijken we naar deze beste outdoor jassen uit de test, naar andere goede outdoor jacks en goede regenkleding en we hebben tips met betrekking tot al deze jassen.





Aanbiedingen outdoor jassen

Een jas draag je meestal outdoor. Daardoor klinkt de benaming outdoor jas wat dubbelop, maar met en outdoor jas bedoelen we een sportief jack die je goed tegen weer en wind beschermt, maar die je niet hindert bij lichamelijke activiteiten en waarin je niet transpireert.

Hieronder vind je de beste outdoor jas uit de test en de beste koop uit de ANWB test. Zit jouw beste outdoor jas daar niet bij? Dan vind je hier eerst nog een link naar de aanbiedingen van outdoor jassen.


Dit zijn een groot aantal outdoor jassen in alle soorten. Niet allemaal even geschikt voor de activiteiten die jij mogelijk met het jack wilt ondernemen. Maar je kunt via selectie velden makkelijk de jassen selecteren die wei aan je eisen voldoen.

Zit je beste outdoor jas er toch nog niet tussen? Dan heb ik hier onder nog een overzicht voor je met de beste winkels waar je online goedkoop regenkleding kunt kopen.


En dan nu de best geteste outdoor jassen.



Beste outdoor regenjack: Vaude Croz 3L

Het beste regenjack om mee te nemen bij een herfstwandeling of een andere outdoor activiteit bij nat weer is de Vaude Croz 3L. Deze beste outdoor jas is te koop in diverse kleuren. Het is een outdoor regenjack voor dames en heren.

Dit jack heeft alles dat je van een goede outdoor jas mag verwachten. Deze beste regenjas voor dames en heren is licht om te dragen, goed waterdicht, goed ademend en het jack voert het regenwater goed af. Bovendien wordt dit outdoor regenjack geproduceerd op een wijze die heel goed is voor mens en milieu.


Vaude outdoor regenjack, beste outdoor jas test

Vaude outdoor regenjack, beste outdoor jas test


Kraag en capuchon zijn bij de Vaude Croz 3L goed in te stellen en deze beschermen je uitstekend tegen het regenwater. Er wordt absoluut geen vocht doorgelaten, ook niet bij de kwetsbare delen van de naden, maar je lichaamsvocht wordt uitstekend afgevoerd.

De rits van de als beste regenjack geteste Vaude Croz 3L is gesealde rits en voorzien van een  achterflap. Bij de manchetten zit klittenband, en er zit aantrekelastiek in de zoom. Ook de twee steekzakken worden met een rits tegen het vocht beschermd. Eigenlijk heeft deze beste outdoor jas uit de test maar één nadeel en dat is de prijs.




Beste koop: Patagonia Torrentshell outdoor regenjas

Vanwege de pittige prijs wees ANWB Op Pad ook een beste koop aan. Deze beste koop bij de outdoor regenjack test is de Patagonia Torrentshell, die een heel stuk goedkoper is. 

Ook deze betaalbare outdoor regenjas voor zowel dames als heren houdt je prima droog, is comfortabel om te dragen en kan goed worden afgesloten. Ook de Paragonia Torrentshell outdoor regenjas is een echte aanrader als je een goede outdoor jas zoekt.



Beste koop: Patagonia outdoor jas 


Deze beste regenjacks en nog veel meer goede outdoor regenjassen zijn te koop bij de hier onder genoemde beste outdoor winkels.


Je vindt er naast de oudoor jassen van Vaude en Patagonia ook de outdoor jacks van andere topmerken zoals The North Face, Regatta en Jack Wolfskin, maar ook van minder bekende goede merken.



Meer best geteste regenjassen

Veel outdoor jassen zijn korte regenjassen. En regenjassen worden vaker getest. Ik heb hieronder daarom nog een overzicht van andere regenjas testen. Ook daar vind je prima jassen voor outdoor gebruik.


Meer regenkleding: 

Kijk voor de beste regenbroeken, regenponcho's, regenlaarzen en andere regenkleding bij de testen hier onder.


Kenmerken goede outdoor jas

Wanneer is een jas een goede outdoor jas? Hier zet ik tot slot nog even de kenmerken van een goed outdoor jack op een rijtje:

  • Waterdicht
  • Winddicht
  • Kort (want de jas mag je hinderen bij outdoor activiteiten)
  • Goed ademend (op transpireren te voorkomen)
  • Veel bewegingsvrijheid
  • Licht van gewicht
  • Duurzaam: Goed bestand tegen slijtage, ook bij zware omstandigheden
  • Voorzien van zakken om spullen waterdicht en veilig op te bergen
  • Mooie en sportieve uitstraling
  • Betaalbaar


Publicatie test: ANWB  Op Pad september 2016


Onderwerpen:
Bij de ANWB regenjas test is de Vaude Croz 3L als beste outdoor regenjas getest. Dit beste outdoor regenjack is er voor dames en heren in diverse kleuren. Bij de outdoor jas test werd de Patagonia Torrentshell de beste koop. Dit is het outdoor jack met de beste prijs / kwaliteit verhouding uit de ANWB test van beste outdoor jassen.