Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stofzuiger: Miele heerst

Redactie     14:15    

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Kijk dan vooral eens naar een Miele stofzuiger. Deze stofzuigers kwamen het best uit de test van de Consumentenbond. De volledige top 3 werd door Miele stofzuigers gevormd.


Hierbij moet wel worden opgemerkt dat er uitsluitend stofzuiger in het overzicht werden opgenomen die voldoen aan de strenge Europese eisen die sinds september 2014 gelden. Het betrof tijdens de test 25 nieuwe types stofzuigers van Miele, Dyson, Philips, Bosch, Electrolux, AEG, Samsung en Bestron.

De grootste aanpassing volgens de nieuwe Europese regels is het vermogen. Dat mag niet hoger dan 1600 Watt zijn.

Let op! Er zij meer recente tests van stofzuigers beschikbaar. Kijk bij Stofzuiger Test voor meer tests van stofzuigers.

Getest: Stofzuigers (maximaal 1600 Watt)
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids maart 2015

Beste uit de Test: Miele Complete C3 Red Ecoline Plus
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders stofzuigers

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een stofzuiger test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Beste stofzuiger: Miele Complete C3 Red Ecoline Plus

Deze 800 Watt Miele stofzuiger zuigt prima en is ook nog eens energiezuinig. Hij is gebruiksvriendelijk en heeft geen moeite met haren van huisdieren. Het rapportcijfer van het testteam voor deze Miele stofzuiger is een 7,3. De stofzuiger wordt ook onder de naam Miele Complete C3 Parquet Ecoline Plus verkocht. De stofzuiger beschikt dan over een extra parketborstel.

De Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline wordt met een 7,1 tweede in de test, en de goedkopere Miele Compact C1 EcoLine wordt met een 6,7 derde.

Beste stofzuiger zonder zak: Dyson DC37c Allergy

Achter de drie Miele stofzuigers vinden we de eerste stofzuiger zonder zak. Dit is de Dyson DC37c Allergy. Deze stofzuiger is met een gemiddelde prijs van 350 euro echter aanmerkelijk duurder dan de gewone stofzuigers.Het kan echter nog duurder: De Dyson DC52 Allergy Care heeft een winkelprijs van 465 euro en eindigt als 19e van de 25 geteste stofzuigers. Deze dure afrader krijgt een 5,4 als waarderingscijfer.

De slechtste stofzuiger: De Bestron ABL900SBE EcoSenzo

Niet iedere zakloze stofzuiger is duur. Dat bewijst Bestron met de ABL900SBE EcoSenzo die slechts 90 euro hoeft te kosten. Het oordeel van de Consumentenbond is echter vernietigend. Deze zakloze stofzuiger eindigt met een 3,8 als laatste.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.