Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Apple Watch de beste smartwatch

Redactie     15:50    


Het Amerikaanse Consumer Reports heeft 11 smartwatches getest. Welk horloge was het slimst? Hier vind je alle informatie over de zoektocht naar de beste smartwatch.

Getest: Smartwatches
Getest door: Consumer Report (USA)
Plaatsing test: April 2015 (meer smartwatch test)

Beste smartwatch uit de Test: Apple Watch
Te koop bij: Beste winkels om een smartwatch te kopen (kijk hier voor alle prijzen)

Consumer Report nam de 11 belangrijkste smartwatches onder de loep. De winnaar was niet echt verrassend. De Apple Watch hield concurrenten als de Pebble Steel, de Samsung Gear S, en de Moto 360 achter zich. Gebruiksgemak en duurzaamheid gaven de doorslag.

Steeds meer smartwatches

De smartwatch is een elektronisch product dat sterk in opkomst is. Samsung, Apple, Motorola, LG, Sony, ze hebben allemaal minimaal één smartwatch in hun collectie. Het is de verwachting dat er in 2018 330 miljoen slimme horloges verkocht gaan worden. In 2013 waren dat er nog maar 4 miljoen. Het is dus een enorme groeimarkt waarin iedere grote elektronicafabrikant zijn graantje wil meepikken.

Gebruiksgemak

Naast de Apple Watch waren ook de Samsung Gear Live, de LG G Watch en de Motorola Moto 360 (met andere woorden de smartwatches met het Android besturingssysteem), het makkelijkst te bedienen. De Cookoo 2, de MetaWatch M1 en de Martian Notifier scoorde op dit punt het slechtst. Al deze horloges beschikken over "ouderwetse" drukknopjes.

Moeite met helder licht

Bij de Martian Notifier en de Cookoo 2 is de tijd goed af te lezen in helder zonlicht, maar op het gebied van het lezen van tekst in helder licht schieten deze horloges juist weer te kort. Alle geteste horloges hebben moeite met fel licht behalve de Pebble Steel die over een e-ink scherm beschikt.

Krasbestendigheid

De Martian Notifier scoorde ook slecht op het gebied van krasbestendigheid. Bij de krasbestendigheid doet de Apple Watch het heel goed. Dat is niet veronderlijk want het scherm van de Apple Watch gemaakt van saffierglas en de behuizing is van staal. Maar ook de Apple Watch Sport-variant diet het goed op dit gebied. En deze lichtere smart watch beschikt over een scherm van een heel ander soort gehard glas.

Ook is de Apple Watch het horloge dat het makkelijkst aan een smartphone is te koppelen. De stappenteller en de hartslagmeter scoorden goed.

Hieronder kun je zien hoe de horloges getest worden:

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.