Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste accuboormachine

Redactie     18:18    


De meeste mensen die een boormachine kopen kiezen voor een accuboormachine. Maar bij een test van de Consumentenbond komen de accuboormachines er niet best vanaf. Een derde van de accuboormachines boort matig tot slecht.

Getest: Accuboormachines
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, februari 2015 (kijk hier voor meer tests van boormachines)

Beste accuboormachine uit de Test: Makita DDF453RYE
Beste accuklopboormachine uit de Test: Bosch PSB 10,8 LI-2
Te koop bij: Beste winkels boormachine (kijk hier voor alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van accuboormachines door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Gelukkig zijn niet iedere accuboormachine slecht volgens deze test. De Makita DDF453RYE scoort bijvoorbeeld een 7,5 als waarderingscijfer en is daarmee de winnaar van de test. Ook de nummer twee is een Makita accuboormachine. De Makita BDF343SHE scoort een 7,2.

Dat betekent overigens niet dat alle Makita's goed zijn. Een derde geteste boormachine van dit merk, de Makita 6271D, eindigde met een 3,2 als laatste in de test. Het testteam was bij deze accuboormachine niet tevreden over het brandwerend vermogen van de behuizing in de buurt van de accu. Dit kan extra gevaar bij kortsluiting opleveren.

Beste accuboormachine: Makita DDF453RYE

Voor het echt zware boorwerk kun je beter een boormachine met snoer gebruiken, maar voor een accuboormachine doet de Makita DDF453RYE boormachine het best aardig. Een ander voordeel van deze Makita accuboormachine is de snelle oplaadtijd. De accu is in 15 minuten geheel opgeladen. Een ledlampje dat het werkgebied verlicht wordt gemist.

Beste boorprestaties: Metabo BS 14,4 Li

De Makita BDF343SHE deelt de tweede plek met de Metabo BS 14,4 Li. Beide scoren een 7,2. We willen de Metabo accuboormachine hier echter even noemen omdat deze boormachine met accu de beste boorprestaties noteert. Als enige scoort de Makita BDF343SHE een goed op dit onderdeel (dat voor een boormachine toch het meest belangrijk is). De accu van de Metabo scoort echter slechts redelijk, dat kost deze relatief goedkope accuboormachine een hogere score.

Beste accuklopboormachine: Bosch PSB 10,8 LI-2

Ook de accuklopboormachines werden getest.D e beste klopboormachine met accu is volgens de Consumentenbond de Bosch PSB 10,8 LI-2. Deze boormachine scoort redelijk boorprestaties en goede schroefprestaties. Het klopboren stelt echter (zoals bij alle accuboren) niet zo veel voor. Kies als je een klopboormachine koopt voor een klopboormachine met een snoertje.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.