Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste e-reader (best getest en beste koop)

Redactie     18:35    

De verkoop van e-books neemt steeds meer toe. Deze e-books kun je lezen op je laptop op tablet, maar voor echt plezierig lezen is een speciale e-reader met schermverlichting aan te raden. Deze hebben een optimaal scherm en zijn steeds vaker waterdicht.


De Consumentenbond testte de e-readers. Hier kun je zien welke e-reader je het beste kunt kopen als je een goede e-reader zoekt.

Let op, er is een nieuwere versie van deze test. Zie het e-reader test overzicht.

Getest: E-readers
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, juni 2015

Beste uit de Test: Kobo Aura H2O e-reader
Beste koop: Amazon Kindle Paperwhite
Te koop bij: Geadviseerde voordelige e-reader winkels (kijk hier voor alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van e-readers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


E-reader tip

Als je een e-reader zoekt, dan moet je beslist voor een e-reader met schermverlichting gaan. Met zo'n e-reader kun je zowel in het donker als in de zon lezen. Met een tablet of een e-reader met lcd-scherm is lezen in het zonlicht slecht mogelijk.

Beste e-reader: Kobo Aura H2O

De beste e-reader is volgens de Consumentenbond de Kobo Aura H2O. Let op! het laatste teken is de letter O (en niet het cijfer nul). H2O is de scheikundige benaming voor water. Deze e-reader is namelijk waterdicht. Je kunt deze Kobo e-reader dus meenemen in bad, naar het strand en in het zwembad. Je kunt hem zelfs afspoelen onder de kraan als hij vuil is!

De waterdichte behuizing is een sterk voordeel van de Kobo Aura H2O, maar ook het goede 6,7 inch scherm is dat. Dit is met 13,7 bij 10,3 cm plezierig groot en mooi egaal verlicht. Het beeld is scherp en bladeren gaat soepel en snel. Nadelen zijn het relatief hoge gewicht en de vrij puntige hoeken. Ook is de winkelprijs van 180 euro wat hoog, maar kwaliteit kost geld. Met een 8,9 als "rapportcijfer" scoort de Kobo Aura H2O e-reader namelijk erg goed.

Beste Koop: Amazon Kindle Paperwhite e-reader

Met een testoordeel van 8,3 scoort de Amazon Kindle Paperwhite ook heel goed en deze e-reader is bovendien 80 euro goedkoper. Dat is een wel heel groot prijsverschil, vandaar de Beste Koop. Een groot nadeel van de Kindle e-readers is echter dat ze bijna alleen bij Amazon gekochte boeken kunnen weergeven. Je kunt andere boeken wel met het gratis programma Calibre voor de Kindle geschikt maken, maar dat is erg omslachtig. Wij hadden dan ook zelf de Kobo GLO e-reader als Beste Koop geadviseerd. Deze had dezelfde score maar is 15 euro duurder. Zuur is alleen dat de Kobo GLO weer geen bij Amazon gekochte boeken kan lezen (maar dat ligt aan Amazon).

Alternatief: Kobo GLO e-reader

Deze e-reader is zo'n 65 euro goedkoper en heeft met een 8,3 nog steeds een hoge score. December 2014 was de GLO e-reader nog de beste koop, maar deze is inmiddels gepasseerd door de nog goedkopere maar beperktere (zie hierboven)Amazon Kindle Paperwhite. De Kobo GLO ligt goed in de hand, heeft veel weergaveopties en beschikt over een gelijkmatige schermverlichting.

Maar de Kobo GLO heeft ook nadelen. Het scherm reageert soms traag en het testteam concludeerde dat de e-reader soms vastloopt als hij heet wordt in de zon. Ook is de Kobo GLO niet waterdicht zoals de Kobo Aura H2O.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.