Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste IP bewakingscamera's

Redactie     16:40    

Een IP bewakingscamera is een beveiligingscamera die je aan een netwerk kunt koppelen. Je hebt dus geen computer nodig om deze bewakingscamera te laten werken. Beelden kunnen naar je telefoon worden gestuurd zodat de bewakingsbeelden overal te zien zijn.



PCM testte de belangrijkste IP bewakingscamera's. Hier de resultaten van de test.

Getest: IP-camera's
Getest door: PCM
Plaatsing test: PCM, april 2015 (nieuwere bewakingscamera tests)

Beste IP-bewakingscamera uit de test: Axis M1145
Beste Koop: Foscam FI9803P
Te koop bij: Beste winkels om goedkoop een IP-camera te kopen

Beste bewakingscamera; Axis M1145

Een groot voordeel van de Axis M1145 IP-bewakingscamera is het feit dat deze zuinige bewakingscamera alle stroom uit zijn ethernetkabel kan halen. Je hoeft er dus geen speciale stroomvoorziening voor te regelen (mits je netwerk de PoE technologie indersteund). Axis richt zich met deze bewakingscamera op de zakelijke markt wat helaas te merken is aan de prijs. De  Axis M1145 is niet alleen de beste maar ook de duurste IP-bewakingscamera uit de test.



Over de beeldkwaliteit alleen maar lof. Deze full-hd camera filmt haarscherp en met heldere kleuren. De bewegingen worden vloeiend weergegeven en personen zijn goed te herkennen. Dankzij 3,5 optische zoom kun je ook zonder beeldverlies inzzomen. Een infrarood lamp is op deze Axis bewakingscamera niet aanwezig, maar je kunt er wel goed 's nachts mee filmen.

Beste koop: Foscam FI9803P bewakingscamera

Het grote nadeel van de Axis bewakingscamera is de prijs. De adviesprijs bedraagt 419 euro. Dat het een stuk goedkoper kan bewijst Foscam met de Foscam FI9803P IP bewakingscamera die een advieswinkelprijs van 99,95 euro heeft.

Natuurlijk lever de dan wel aan mogelijkheden in. De Axis kan beelden op een micro-sd kaartje opslaan, terwijl je bij de Foscam voor de opslag je toevlucht moet nemen tot een ander apparaat in het netwerk. Maar de Foscam levert met de FI9803P wel een prima buitencamera voor weinig geld. Geluid opnemen kan deze bewakingscamera niet, maar dankzij zij ingebouwde led-infraroodlamp kun je in het donker wel 20 meter ver filmen.


Geen slechte IP-bewakingscamera's

Opvallend was de hoge waardering van het PCM testteam voor alle IP bewakingscamera's. Alle camera's haalde minimaal 3,5 van de 5 maximaal te halen sterren (omgerekend zouden ze dus allemaal minimaal een 7 als rapportcijfer halen). Conclusie: Een slechte IP bewakingscamera is er in deze test niet aangetroffen.

Maar wel veel verschil

Wel is er binnen de camera's veel verschil. Zowel in beeldkwaliteit als in mogelijkheden loopt het aanbod sterk uiteen. En in prijs. Voor de Foscam C1 betaal je 70 euro (adviesprijs), en voor de D-Link DCS-5009L 79 euro. De als beste koop uitgeroepen Foscam FI9803P heeft een adviesverkoopprijs van 99,95 euro, maar voor veel andere camera's betaal je meer dan 200 euro, met de als best geteste Axis M1145 als duurste geteste camera (419 euro).

Welke IP camera's zijn getest?

PCM testte de volgende camera's:

  • Axis M1145
  • D-Link DCS-5009L
  • Edimax IC-3140W
  • Eminent EM6260
  • Eminent EM6270
  • Foscam C1
  • Foscam FI9803P
  • Sony SNC-XM631

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.