Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kruimeldief: Dyson Animal. Domo kruimelzuiger beste koop

Redactie     17:23    

Niet voor ieder zuigklusje wil je de stofzuiger uit de kast halen. Een kruimelzuiger of handstofzuiger (door de meeste mensen kruimeldief genoemd) is dan een goed alternatief. Een kruimeldief pak je snel en makkelijk uit de kast als er wat geknoeid is.


Maar de ene kruimeldief is de andere niet. De prijzen lopen uiteen van 20 euro tot 300 euro en ook de zuigprestaties verschillen sterk. De Consumentenbond heeft ze gelukkig getest. Hier de testresultaten.

Getest: Kruimelzuigers
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, november 2014 (kijk hier voor meer kruimelzuiger tests)

Beste uit de Test: Dyson DC43H-Animal
Beste koop: Domo DO211S
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders stofzuigers

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van kruimeldieven door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste kruimeldief uit de test: Dyson DC43H-Animal

Een dure handstofzuiger is niet altijd een goede kruimeldief (net zo min als dat een goedkope kruimeldief altijd slecht is), maar de duurste kruimelzuiger uit de test is wel de beste. De Dyson Animal scoorde een 7,8 als cijfer. Dit kwam vooral door zijn zuigprestaties (toch het belangrijkste bij een kruimeldief). Deze prestaties zijn vooral zo goed omdat de Dyson Animal over een gemotoriseerd mondstuk beschikt. Met dit mondstuk kan deze kruimeldief zich meten met een gewone stofzuiger. Maar ook zonder het gemotoriseerde mondstuk haalt de Dyson Animal nog en 7,4 (en is daarmee nog steeds de beste).

Beste koop: Domo DO211S kruimeldief

De Domo DO211S is met een rapportcijfer van 7,0 één van de betere kruimeldieven uit de test, en ook deze Domo kruimeldief beschikt over een gemotoriseerd mondstuk waarmee je niet alleen kruimels en stof maar ook huisdierharen uitstekend kunt wegzuigen. Het grootste verschil met de Dyson Animal handstofzuiger is de prijs. De Domo kost circa 65 euro, de Dyson 270 euro.Nadelen zijn het gewicht en de onhandige manier van opladen. En de Domo DO211S kruimeldief is luidruchtig, maar dat nadeel gaat op voor alle kruimelzuigers met een hoog eindcijfer. Er is duidelijk een overeenkomst tussen lawaai en zuigkracht.

Slechte kruimeldieven

Zijn er ook slechte kruimeldieven? Twee kruimeldieven scoren ondermaats bij de test van de Consumentenbond. De Bestron AVC225W haalt een 3,9 als cijfer en de Siemens VK20A02 een 2,7. De laatste scoort zelfs het predicaat Afrader. Volgens de Consumentenbond kost deze kruimeldief niet veel maar kan hij ook niet veel. Deze kruimeldief zuigt slecht en is gebruiksonvriendelijk. Wel is hij het stilst, maar het verband tussen lawaai en zuigprestaties hadden we al eerder gelegd.

Hieronder staan meer kruimelzuiger tests.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.