Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste smartphone

Redactie     16:14    


Zie je door de bomen het bos niet meer in het woud van smartphones? Gelukkig zijn alle gangbare telefoons getest. Wat is de beste smartphone? En wat is de beste koop? Hier lees je het.

Getest: Smartphones
Getest door: De Consumentenbond
Peildatum test: Stand per 27 mei 2015  (zie ook meer recente smartphone tests)

Beste smartphone uit de test: Samsung Galaxy Note 3
Beste koop: Samsung Galaxy S4 mini
Te koop bij: Geadviseerde winkels voor een smartphone (zie daar alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een smartphone test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste smartphone: Samsung Galaxy Note 3

Het meest gecharmeerd was het testteam van de Consumentenbond met de Samsung Galaxy Note 3. Een veelzijdige Samsung smartphone die met een 8,3 werd gewaardeerd. Het testteam testte de 32GB versie en was zeer onder de indruk van de accu die lang meegaat op een lading.

De Samsung Galaxy Note 3 heeft een groot 5,7 inch touchscreen waardoor hij dicht tegen een tablet aan licht. Dit soort hybrides wordt ook wel phablet (phone and tablet) genoemd. Het is een quadband smartphone die ook geschikt is voor 4G. Fotoliefhebbers zullen blij zijn net de 13 megapixel camera met autofocus en met led-flits. Eigenlijk is alles aan deze telefoon goed of zeer goed, het is alleen onhandig dat de luidspreker niet zo hard kan. Dat is vooral een nadeel als je de Samsung Galaxy Note 3 als navigatiesysteem in de auto gebruikt.

Beste koop: Samsung Galaxy S4 mini 

Ook de beste koop is een Samsung. De score van de Samsung Galaxy S4 mini ligt een halve punt lager (7,8), maar deze smartphone kost dan ook meer dan de helft minder. Voor zijn prijs doet deze smartphone het bijzonder goed!

Het schermformaat van 4,3 inch is ideaal, want het is groot genoeg om plezierig op te tikken, en klein genoeg om in je broekzak te steken. 4G wordt ondersteund.

Het geheugen van 8 GB (waarvan 5,4 GB vrij te besteden) is natuurlijk wel wat minder dan de 32GB van de  Samsung Galaxy Note 3. Maar deze is wel met geheugenkaartjes uit te breiden tot maximaal 64 GB. De 8 megapixel camera met autofocus en met led-flits haalt een ruime voldoende, maar een nadeel is de trage sluitertijd. Na het klikken duurt het een seconde voor de foto wordt gemaakt. In tegenstelling tot de Galaxy Note 3 heeft deze smartphone een FM-radio. Een heel goede smartphone voor zijn prijs!

Kijk voor deze (en andere) smartphones tegen de laagste prijs bij de bovenstaande geadviseerde aanbieders.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.