Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste verkeersinformatie op navigatiesystemen en apps

Redactie     21:35    


Een leuke test van de Consumentenbond: Hoe goed is de actuele verkeersinformatie van moderne navigatiesystemen en apps voor de smartphone? Deze blijkt vaak niet te kloppen. Bij het ene merk navigatiesysteem is dat erger dan bij het andere.


Getest: Verkeersinformatie op navigatiesystemen en apps
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, februari 2015

Beste navigatiesysteem uit de test: TomTom
Te koop bij: Geadviseerde voordelige winkels (alle modellen en prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


De verkeersinformatie op navigatiesystemen en navigatie-apps is nog erg onbetrouwbaar. Dat bleek uit deze test van de Consumentenbond. Bij 18% van de ritten werd er geen file gemeld maar was er wel vertraging. Andersom werd er bij 16% van de ritten een file voorspeld maar was er niets aan de hand. Slechts in 66% van de gevallen was de voorspelling (geen file of wel file) correct.

De TomTom navigatiesystemen bleken het meest betrouwbare informatie te leveren. 79% van de verkeersinformatie was correct. Garmin DAB software scoorde slechts 53%.

Bij de apps scoorde Waze het minst slecht (70%), Google Maps haalde 66%, Apple Kaarten 57%. Als je kijkt naar het aantal niet aangegeven files slaat Apple zelfs in 94% van de gevallen de plank mis! Waze scoort op dit punt slechter dan Google Maps.

De Consumentenbond vertaalde alle percentages en gebruikerservaringen naar een rapportcijfer.

De uitslag van de test

(zie de Consumentengids februari 2015 voor details)

1. TomTom (7,8)
2. Google Maps (7,0)
3. Waze (6,7)
4. Garmin TMC (6,2)
5. Garmin DAB (5,4)
6. Mio (4,8)
7. Apple Kaarten (3,3)

Hoe werd er getest?

105 deelnemers testte in de praktijk de navigatiesystemen. Ieder systeem werd door 15 proefpersonen gebruikt. Het betrof 4 navigatiesystemen (TomTom, Mio en 2 keer Garmin) en 3 gratis navigatie-apps voor op de smartphone (Google Maps, Apple Kaarten en Waze). Alle systemen ontvangen gratis verkeersinformatie. Alle proefpersonen gebruikte de systemen bij minimaal 10 dagelijkse ritten gedurende 3 weken. Via logboeken en een enquete onder de proefpersonen kwam het eindcijfer tot stand.

Gratis navigatiesoftware of navigatiesysteem?

De winnaar van de test was de software die onder andere door het TomTom Go 5000 navigatiesysteem wordt gebruikt. De nummers 2 en 3 van de test waren gratis apps. Er is dus voor wat betreft de betrouwbaarheid van de verkeersinformatie geen echt verschil tussen de software van een navigatiesysteem en een gratis app.
,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.