Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste vrijstaande vaatwasser

Redactie     13:46    


Verreweg de meeste vaatwassers die in Nederland verkocht worden zijn tegenwoordig inbouwvaatwassers. Maar er is ook nog veel keuze uit vrijstaande vaatwassers. Welke losse vaatwasser is de beste? Hier kun je het lezen.

Let op! Van deze test is een nieuwere versie beschikbaar. Kijk hier!

De Consumentenbond test continue de vaatwassers die er in Nederland te koop zijn. Hieronder de testresultaten van de nog leverbare vaatwassers.

Getest: Vrijstaande vaatwassers
Getest door: De Consumentenbond
Peildatum test: Stand per 20 mei 2015

Beste vrijstaande vaatwasser uit de test: Bosch SMS69U88EU
Te koop bij: Geadviseerde beste winkels voor een vaatwasser (zie daar alle prijzen)

Een vrijstaande vaatwasser heeft diverse voordelen ten opzichte van een inbouw vaatwasser. Zo is hij bijvoorbeeld een stuk goedkoper, en je bent veel vrijer in waar je hem plaatst en verplaatst.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een vaatwasser test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste vrijstaande vaatwasser: Bosch SMS69U88EU

De beste vrijstaande vaatwasser van dit moment is de Bosch SMS69U88EU. Deze is technisch gelijk aan de Bosch SN26V893EU vaatwasser en de Bosch SN26V896EU vaatwasser. Het is een vaatwasser met een capaciteit voor 13 couverts en een wasprogramma voor glanzend drogen.

Inruimen van deze vaatwasser gaat heel flexibel met flexibele rekken en een in breedte instelbaar messenrek. Het testteam geeft deze Bosch vaatwasser een 6,8. Dat lijkt niet veel, maar is de hoogste score van de 22 geteste en leverbare vrijstaande vaatwassers.

Beste goedkope vrijstaande vaatwasser: Whirlpool ADP 750 WH

Een nadeel van de Bosch vaatwasser is de prijs. Met een winkelprijs van circa 789 euro is het niet de goedkoopste vaatwasser. Een goedkoop alternatief is de Whirlpool ADP 750 WH met een prijs van gemiddeld 276 euro een een waarderingscijfer van 6,6. Maar, let op, deze vrijstaande vaatwasser biedt maar plek aan 9 couverts.

Dit betekent wel dat de vaatwasser smaller is. 50 centimeter in plaats van de gebruikelijke 60 centimeter. Deze vrijstaande vaatwasser neemt dus minder ruimte in, en past makkelijker. Een ander pluspunt is de antibacteriƫle functie. Een minpunt is het gebrek aan een uitgestelde startfunctie.

Kijk bij de Consumentenbond voor meer testresultaten.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.