Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasdroger / Beste koop

Redactie     10:20    


Er zijn honderden verschillende wasdrogers in Nederland te koop. Condensdrogers, afvoerdrogers, wasdrogers met en zonder warmtepomp, en wasdrogers in heel uiteenlopende prijsklassen. Wat is een goede wasdroger? En wat een voordelige wasdroger. Kijk hier voor de test.

De wasdrogers die in Nederland te koop zijn worden continue door de Consumentenbond getest. Hieronder kun je de beste wasdrogers en de Beste Koop vinden.

Getest: De beste wasdroger
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids oktober 2015

Beste wasdroger uit de test: Siemens WT47Y700NL en de Bosch WTY8770NL
Beste koop: Beko DPU 7380
Te koop bij: Geadviseerde winkels voor een wasdroger (zie daar alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van wasdrogers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste wasdroger: Siemens WT47Y700NL / Bosch WTY8770NL

Deze twee wasdrogers van Siemens en Bosch zijn technisch gelijke warmtepomp-wasdrogers met een andere merknaam. Gemiddeld genomen is de Siemens iets goedkoper. Daardoor bespreken we deze warmtepompdroger hieronder als Siemens. Voor de Bosch geldt dus hetzelfde.

Met een waarderingscijfer van 7,5 testte de Consumentenbond de Siemens WT47Y700NL als beste wasdroger. Dit is een warmtepompdroger die snel en zuinig is. Met een warmtepomp bezuinig je de helft van de stroom. Een wasdroger met warmtepomp is dus een goede investering.

De Siemens WT47Y700NL is een zelfreinigende condensdroger, maar je kunt de droger ook op de waterafvoer afsluiten. Een sterk punt van deze zuinige wasdroger is dat hij ook heel snel droogt. Minpunten zijn de wat kreukelige was en de de was lastige verkrijgbaarheid van deze wasdroger. Ook is deze Siemens wasdroger met een winkelprijs boven de 800 euro vrij duur.

Beste Koop: Beko DPU 7380 X wasdroger

Een voordelige wasdroger die goed uit de test komt (7,3) is de Beko DPU 7380 X wasdroger. Een lage prijs (300 euro goedkoper dan de beste wasdroger uit de test) en een korte gelijkmatige droogtijd kenmerken deze Beko wasdroger.  Hij is wel iets minder zuinig en minder snel. Ook maakt hij meer herrie en komt de was er meer gekreukt uit dan bij de Siemens en Bosch wasdrogers die als beste uit de test zijn gekomen. Ook is de Beko wat moeilijker verkrijgbaar.

Whirlpool Green 850

Ook de Whirlpool Green 850 ruim 300 euro goedkoper, en toch scoort deze voordelige wasdroger een 7,0 als cijfer. Geen Beste Koop dus, maar wel een goede en goedkope wasdroger. Deze condensdroger met warmtepomp is heel zuinig maar minder snel dan de Siemens. Ook maakt hij meer kabaal.

Miele T 8703 wasdroger

De Miele T 8703 wasdroger scoort ook hoog. Deze voor een Miele relatief voordelige wasdroger is stil en gebruiksvriendelijk. Maar deze Miele wasdroger is niet heel zuinig en mist ook de kinderbeveiliging.

Kijk bij de bovenstaande winkels voor de prijzen en kijk bij de meer testen wasdrogers voor nog meer testen van drogers.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.