Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasmachine

Redactie     15:19    


Er zijn heel wat wasmachines op de markt en op het oog lijken ze allemaal op elkaar. Maar de verschillen in prijs, wasprogramma's. en was-prestaties zijn groot. Daarom hier een overzicht met de beste wasmachines van dit moment.


Getest: Wasmachines
Getest door: De Consumentenbond
Peildatum test: Stand per 26 mei 2015 (kijk hier voor meer recente wasmachine tests)
Te koop bij: Geadviseerde beste winkels voor een wasmachine (zie daar alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een wasmachine test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Hieronder de wasmachines die door de Consument als best getest zijn:

Vier winnaars

De Consumentenbond riep vier wasmachines uit tot beste uit de test. In beide categorie├źn (boven de 8 kilo en onder de 8 kilo) eindigde namelijk twee machines op een gedeelde eerste plek. Door te kiezen voor een machine met een capaciteit van 7 kilo spaar je 200 euro op de aanschafprijs uit.

Beste wasmachine boven de 8 kilo: Siemens WM16Y541NL 

Deze Siemens wasmachine kan maximaal 9 kilo was gelijktijdig wassen. De Consumentenbond gaf de Siemens WM16Y541NL  een 7,8 als cijfer.  Deze wasmachine wast en centrifugeert zeer goed en is bovendien zuinig. Hij kent vele aparte wasprogramma's zoals Allergie+, ecoPerfect, Sport, Speedperfect en een snelwasprogramma van 15 minuten.

Beste wasmachine boven de 8 kilo: Bosch Way32541NL

Ook deze winnaar wast 9 kilo en kreeg een 7,8 als waardering. Zowel katoen als synthetische kleding worden zeer goed schoon bij deze wasmachine die bovendien zeer goed centrifugeert. Ook de allergie+, Sport, ecoPerfect, Speedperfect en een 15 minuten snelwasprogramma zijn bij de Bosch wasmachine allemaal aanwezig.

Beste machines minder dan 8 kilo

Met een cijfer van 7,2 eindigde er ook in de categorie tot 8 kilo twee wasmachines als eerste. Beide kunnen 7 kilo aan. Ze zijn zo'n 200 euro goedkoper, maar socoren wel 0,6 punt lager en kunnen 2 kilo minder wasgoed aan.

Beste wasmachine t/m 8 kilo: Siemens WMN16S4471

Met energielabel A+++ een zuinige wasmachine die zeer goed wast en centrifugeert, helaas gaat het spoelen een stuk minder goed. Het is daarom aan te raden om de optie extra spoelen aan te zetten of het programma Allergie+ te gebruiken. Ook is de Siemens WMN16S4471 best lawaaiig.

Beste wasmachine t/m 8 kilo: Bosch WNAS324471

Ook deze Bosch wasmachine is een zuinige A+++ wasmachine. En ook de Bosch wast en cenrtifugeert zeer goed maar spoelt matig en maakt kabaal. Wel handig zijn de aparte programmas voor sportwas, dons en overhemden.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.