Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste televisie (99 tot 107 centimeter)

Redactie     10:45    

Televisies heb je tegenwoordig letterlijk in alle soorten en maten. En in vele prijsklassen. Daarom zijn televisies lastig met elkaar te vergelijken. Toch ging de Consumentenbond die uitdaging aan.


De Consumentenbond testte meer dan 200 televisies. Hier vind je de resultaten van de TV's in de populaire grootte van 99 tot 107 centimeter (39 tot 42 inch). Wat is de beste televisie? Hier lees je het.

Getest: Televisies
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, december 2014 (kijk hier voor recente televisie tests)

Beste uit de Test: Samsung UE40H7000
Beste koop: LG 42LB630V
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders televisies

Alle geteste televisies zijn LCD-LED televisies met een beelddiagonaal tussen de 99 en 107 centimeter.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van televisies door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Gebruiksvriendelijke televisies

Bij deze zoektocht naar de beste televisie keek de Consumentenbond niet alleen naar de beeldkwaliteit maar ook het gebruiksgemak telde zwaar mee. Het is namelijk ook erg fijn als je snel en makkelijk kunt zappen en eenvoudig het volume kunt aanpassen. Bij Samsung televisies gaat dit allemaal heel vlotjes maar Philips televisies blijven hier ver bij achter. Deze zijn volgens de Consumentenbond traag bij het opstarten en het zappen en beschikken over een onduidelijke afstandsbediening.

De beste televisies: Samsung en LG

Twee merken televisies springen er duidelijk uit. In de top 9 staan uitsluitend TV's van Samsung en LG  (Sony maakt op de valreep de top 10 vol). De nummers 1 en 2 zijn Samsung televisies, de UE40H7000 en de UE40H6410, de nummers 3 en 4 LG televisies, de 42LB730V en de 42LB630V. De laatste is door zijn lage prijs de Beste Koop.

De beste televisie: Samsung UE40H7000

Best uit de test is de Samsung UE40H7000. Dit is een LCD-LD televisie met een  beelddiagonaal van 102 centimeter. Met een 7,7 is deze Samsung televisie een duidelijke winnaar (de nummers 2 en 3 scoorden een 7,3). Bij de HD kijktest scoorde deze televisie een imponerende 9,0 als rapportcijfer. Daarmee laat de Samsung UE40H7000 televisie de concurrentie ver achter zich.Het panel beoordeelde deze Samsung televisie met een "zeer goed", dat is de hoogst mogelijke waardering en de UE40H7000 was de enige televisie die deze maximale score haalde. De Samsung UE40H7000 was dan ook zonder twijfel de televisie met de beste beeldkwaliteit uit deze uitgebreide test. De beelden zijn scherp en vloeiend en de kleuren zijn heel natuurlijk. Ook klinkt het geluid goed, is er WiFi op de televisie aanwezig en beschikt de Samsung UE40H7000 televisie over apps. En we schreven boven al, het gebruiksgemak is bij Samsung televisies heel hoog. Het enige nadeel van de Samsung UE40H7000 televisie is de wat kleine kijkhoek.

De beste koop: LG 42LB730V televisie

En een ander nadeel van de winnende Samsung televisie is de winkelprijs van circa 1.100 euro. Ligt dit buiten je budget dan is de LG 42LB730V televisie een goed alternatief. Deze LG televisie kost de helft terwijl het scherm zelfs iets groter is (107 centimeter, 42 inch). De beeldkwaliteit van de winnende Samsung televisie haalt de 42LB730V niet, maar de beelden zijn nog altijd scherp met vloeiende bewegingen en natuurlijke kleuren. Ook het geluid. het stroomverbruik en het gebruiksgemak zijn bij de LG goed. Het testteam constateerde af en toe wel wat lichte vegen en bij het kijken had men last bij invallend licht.

Meer informatie

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.