Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste vaatwasser (inbouw)

Redactie     09:44    

(Bijna) niemand doet graag de vaat. Daarom is het maar goed dat er zo iets als een vaatwasser bestaat. Maar pas op, lang niet alle vaatwassers maken de vaat even schoon.


Gelukkig heeft de Consumentenbond onlangs een groot aantal vaatwasmachines getest. Wat is de beste vaatwasser? Hier lees je het.

Tip: Er is een meer recente test van vaatwassers beschikbaar.

Getest: Vaatwassers
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, december 2014

Beste uit de Test: Bosch SMV95T10NL
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders vaatwassers

Alle geteste vaatwassers waren inbouwmodellen.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een vaatwasser test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

De beste vaatwasser: Bosch SMV95T10NL

De Bosch vaatwassers kwamen goed tevoorschijn uit de test van de Consumentenbond. Met de Bosch SMV95T10NL als beste uit de test. Deze 13 couverts inbouwvaatwasser kreeg een 7.1 als totaalcijfer. Niet mega-hoog, maar wel minimaal 0.2 punt beter dan de rest. Deze Bosch vaatwasser is niet één van de goedkoopste, maar hij staat qua wasprestaties bovenaan. Ook droogt deze vaatwasser goed en de Bosch SMV95T10NL gebruikt weinig water en stroom. Met 206 minuten duurt het eco-programma lang, maar dit heeft geen nadelige consequenties voor het stroomgebruik, deze Bosch vaatwasser is één van de zuinigste.

Plezierig aan de Bosch vaatwasser zijn de flexibel in te delen rekken. Zo heb je niet snel te maken met vaat die je niet meer kwijt kan terwijl de vaatwasser nog niet vol zit.

Verbruik vaatwasser

De vaat doen met een vaatwasser is niet zo duur als veel mensen denken. Bij de bovengenoemde Bosch vaatwasser kost een gemiddelde vaat bijvoorbeeld 22 cent. Er zijn echter ook vaatwassers waarbij de kosten boven de 30 cent per vaat uitkomen. De zuinigste vaatwasser uit de test is de Smeg ST2FABP2 met 20 cent per vaatwasbeurt.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.