Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Goedkope tablets

Redactie     18:01    


Tablets kun je soms heel goedkoop kopen. En goedkoop, dat noemen we onder de 150 euro. Soms zijn dat zelfs behoorlijk goede tablets.


Hieronder vind je er enkele. Doordat de winkelprijzen schommelen is dit een momentopname, het is niet te zeggen dat je zo'n tablet op het moment dat je dit leest ook onder de 150 euro kunt kopen. Maar het geeft aan wat je van zo'n goedkope tablet mag verwachten.

Alle hieronder genoemde tablets draaien onder het Android besturingssysteem.

Getest: Goedkope tablets (Android)
Peildatum test: 25 mei 2015
Te koop bij: Geadviseerde computerwinkels
Zie ook: Alle tablet tests

Tablets kun je soms heel goedkoop kopen. En goedkoop, dat noemen we onder de 150 euro. Soms zijn dat zelfs behoorlijk goede tablets.

Asus MeMO Pad 7 (7 inch)

Onder de 150 euro heb je met de Asus MeMO Pad 7 een heel leuke Android-tablet met 16GB geheugen (uitbreidbaar via SD). USB-on-the-Go en een GPS-ontvanger zijn aanwezig op deze goedkope Asus tablet, maar HDMI en 3G ontbreken. Ook beschikt de 7 inch  Asus MemoPad over een camera aan de voorkant en aan de achterkant. De prestaties en kwaliteit van deze tablet zijn ver bovengemiddeld, maar de beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit zijn wel wat je van een goedkope tablet mag verwachten.

Archos 101 Neon (10 inch)

Leuke grote tablet voor minder dan 150 euro. Maar 8GB oplaggeheugen is wel karig. Android heeft ook ruimte nodig, dus er blijft iets minder dan 6GB over voor eigen apps en bestanden. Gelukkig kun je ook bij deze goedkope Archos tablet SD-geheugenkaartjes gebruiken. Bij de Archos 101 geen GPS en ook geen 3G, maar wel een HDMI-aansluiting zodat je de tablet op de TV kunt aansluiten. Ook heeft de Archos 101 Neon een USB-aansluiting en een camera.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite (7 inch)

Ook de Samsung Galaxy Tab tablet troffen we onder de 150 euro aan. Niet het nieuwste model, maar dan heb je wel een tablet van uitstekende kwaliteit voor weinig geld. Bovendien is de Samsung Galaxy Tab 3 Lite lekker licht en beschikt hij over GPS (dus je kunt hem als navigatiesysteem gebruiken). Nadelen zijn het 8 GB opslaggeheugen (4,26 GB vrij) en het ontbreken van een camera.

LG G Pad (7 inch)

Ook de LG G Pad kwamen we onder de 150 euro tegen. Voor deze prijs heb je dan een tablet mete en bijzonder goede beeldkwaliteit die bovendien lekker licht is. De vrije opslagruimte is echter echt behelpen (3,53 GB) en ook de geluidskwaliteit kon beter. Ook missen we bij deze tablet een HDMI-aansluiting en kun je via de USB-poort geen geheugenstick of externe harde schijf aansluiten. Uitbreiden van de opslag kan dus alleen met SD.

Kijk bij de hierboven genoemde computerwinkels voor alle specificaties en actuele winkelprijzen.
Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.