Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste frituurpan: Tefal frituurpannen best getest

Redactie     18:49    

Om zelf en lekker patatje te frituren zijn er volop friteuses te koop. Maar wat is de beste frituurpan? En is frituren met hete lucht net zo lekker als frituren in de olie?


De Consumentenbond testte in één test zowel de friteuses met olie als met hete lucht. Hier de resultaten.

Getest: Frituurpannen
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, december 2014 (kijk bij de friteuse tests voor meer recente testen)

Beste uit de Test: Tefal Easy Pro
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders friteuses

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van frituurpannen door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Drie frituurpannen eindigde puntgelijk op de eerste plek. Daarvan twee van Tefal, de Easy Pro FR1014 en FR 1015, en de Frital Frytastic. Doordat de Tefal FR 1015 de goedkoopste van de drie is heeft deze naast het predicaat Beste uit de Test ook het predicaat Beste Koop gehad, en is daarbij in feite de winnaar van de test van beste frituurpan.

Beste frituurpan: Tefal Easy Pro FR1015

Met een cijfer van 7,5 gedeeld eerste in de test, maar wel de goedkoopste frituurpan van de drie winnaars. Eigenlijk scoort deze frituurpan alleen wat minder op energieverbruik. Maar hoe vaak staat de frituurpan nou aan! Frituren doet de Tefal Easy Pro uitstekend en verbrande restjes worden ook goed tegengegaan. De FR1015 scoorde exact dezelfde cijfers als de FR1014 maar is gemiddeld bij winkels wel een tientje goedkoper. De Fritel frituurpan is zelfs gemiddeld zo'n 35 euro duurder.

Beste frituurpan op hete lucht: Philips Airfryer XL

Ook de drie populairste heteluchtfriteuzes, de Philips Airfryer XL, de Philips Airfryer Viva en de Tefal Actifry werden in de test meegenomen, en even streng beoordeeld als de olie-friteuzes. De Philips Airfryers hielden zich in deze test prima staande. De Philips Airfryer XL eindigde met een 7,2 zelfs direct achter de top drie. Friet uit deze frituurpan is natuurlijk een stuk gezonder en qua smaak vergelijkbaar met die uit de olie. Helaas is zo'n hetelucht frituurpan wel een stuk duurder.

Afrader: Tefal Actifry Snacking

Duur is de Tefal Actifry Snacking ook, maar deze scoort ook nog eens een 2,6 als rapportcijfer, Daarmee krijgt de Tefal Actifry Snacking van de Consumentenbond als enige het predicaat Afrader.

Maar ook de Princess frituurpannen scoren slecht. Zowel de Black Fryer als de Classic Family Castel krijgen een 3,0 als cijfer. Dit zijn met afstand de goedkoopste frituurpannen uit de test.,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.