Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test inkjet printers: Epson de beste

Redactie     22:30    


Niet marktleider HP maar Epson maakt de beste inkjet printers. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond waarbij 80 inkjet printers werden getest.

Hierbij werd niet alleen gekeken naar de kwaliteit van de prints en de mogelijkheden van de ink jet printer maar ook naar de gemiddelde prijs per printje.

Getest: Inkjet printers
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, februari 2015 (kijk hier voor meer een meer recente inkjet test)

Beste printer uit de test: Epson XP-820
Te koop bij: Geadviseerde voordelige winkels (alle modellen en prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van printers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste inkjet printer: Epson XP-820

80 inkjet printers werden getest en de Epson XP-820 bleek de beste printer. Deze printer, met een gemiddelde winkelprijs even boven de 200 euro, scoorde een 7,9 als cijfer. Het is een veelzijdig apparaat, een all-in-one die ook kan scannen en kopiƫren. Geen andere inkjet printer drukt foto's zo mooi af en ook de scans zijn goed.

Met de Epson XP-820 inkjet printer kun je automatisch dubbelzijdig afdrukken, waarmee je veel papier kunt besparen. Minpunten zijn de mindere kwaliteit van tekstkopieƫn en de vele (dure) inkt die verloren gaat bij het schoonhouden van de inktkoppen als er weinig geprint wordt. Veel printen is goedkoper!

Goedkoper alternatief: Epson XP-620

Ook de runner-up is een Epson. De XP-620 scoort een 7,8. Deze Epson is aanmerkelijk goedkoper (circa 120 euro) en zuiniger met inkt, en printkwaliteit en de mogelijkheden zijn gelijk. Het is ons een raadsel waarom deze Epson inkjet printer niet als winnaar is uitgeroepen. Of op zijn minst als Beste Koop.


Beste Koop: Brother DCP-J552DW

De Beste Koop vinden we pas op plek 19 terug. Met nog altijd een 7,1 als cijfer, en goedkoper dan de bovengenoemde Epsons al is het verschil met de Epson XP-620 maar klein. Wat de doorslag heeft gegeven zijn de lage printkosten. Met een gemiddelde jaarkosten voor inkt van 43 euro is deze Brother inkjet printer extreem zuinig. Ter vergelijk, de Epsons verbruiken jaarlijks gemiddeld respectievelijk 143 en 137 euro per jaar. Een enorm verschil. En ook alle andere printers zijn duurder in het gebruik.

Je vindt alle genoemde inkjet printers bij de bovengenoemde winkels.

Publicatie test: 2015
Meer printer testen

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.