Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsdrager

Redactie     18:53    

Met een fietsdrager op de auto breid je je fietsgebied uit van je eigen regio naar heel Nederland (en ver daarbuiten). Veel mensen schaffen daarom een fietsdrager aan, en het aanbod aan fietsdragers is groot.Merken als Thule, Twinny, Hapro, Uebler en Pro User maken goede fietsdragers. Maar welke fietsdrager is het best? Dat is getest!

De fietsdragers zijn mei 2014 getest. Dit is al even geleden, maar fietsdragers zijn niet zo aan veranderingen onderhevig dus de test geeft een prima idee van wat de goede fietsdragers zijn.

Getest: Fietsdragers
Getest door: De Consumentenbond
Testdatum: Mei 2014 (kijk hier voor meer actuelere fietsdrager tests)

Beste fietsdrager uit de Test: Uebler X21
Beste koop: Pro User Diamant
Te koop bij: Beste winkels om een fietsdrager te kopen (kijk hier voor alle modellen en prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van fietsdrager door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Alle fietsdragers die getest zijn, zijn geschikt voor meerdere elektrische fietsen, worden achterop de auto gemonteerd en zijn kantelbaar, zodat je nog wat uit de achterbak kunt pakken als je daaruit iets nodig hebt. Natuurlijk kun je een fietsdrager die geschikt is voor meerdere elektrische fietsen ook gebruiken voor één of meer gewone fietsen, het gaat hierbij alleen om het maximale gewicht dat gedragen kan worden door de fietsdrager. Dat is bij al deze fietsdragers dus veel!

Uebler X21

Uebler levert volgens de Consumentenbond de beste fietsdrager. De Uebler X21 Nano krijgt een 7,8 als waarderingscijfer. Het is dan ook een fijne fietsdrager die makkelijk te hanteren en te monteren is en die weinig ruimte inneemt als je hem in zijn standaard meegeleverde hoes opbergt.

Pro User Diamant

Nadeel van de Uebler X21 is zijn prijs. Door de Pro User Diamant fietsdrager aan te schaffen betaal je ruim 200 euro minder. Dat scheelt bijna de helft! Met een 7,3 scoort hij wel een half puntje minder. Dat komt vooral omdat de Pro User fietsdrager wat moeilijker te bevestigen is. Ook gaat het kantelen van deze fietsdrager iets minder zodat je minder makkelijk bij de bagage in de achterklep kunt komen.


Thule Easyfold

Thule is toonaangevend in fietsdragers. Hun Thule Easyfold 931 wordt gewaardeerd met een 7,2 als cijfer. De Thule Easyfold scoort zeer goed op diefstalbeveiliging, opbergmogelijkheid en de eerste montage. Slecht scoort hij nergens op. Gewoon een goede degelijke fietsdrager zoals je van Thule mag verwachten.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste winkels om een fietsdrager te kopen voor de laagste prijzen van deze beste fietsdragers.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.