Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste gezinstent (grote tenten)

Een gezinstent (familietent) is een grote tent waar je met het hele gezin in op vakantie kan. Hier vind je de beste gezinstent uit de ANWB test en andere goede familietenten.


Als je een nieuwe tent voor een gezinsvakantie koopt is dat een belangrijke aankoop die weldoordacht moet plaatsvinden. Niet alleen is een gezinstent een grote uitgave, ook zal je menig weekje in die tent moeten doorbrengen, en dan is het spijtig als je een miskoop hebt gedaan.

Gelukkig heeft de ANWB gezinstenten getest. Welke grote tent is de beste familietent? Hier kun je dat lezen.

Getest: Gezinstenten
Getest door: De ANWB

Beste uit de Test: Karsten Tunnel 3600
Overzicht alle familietenten:  Circa 350 gezinstenten
Aanbevolen winkels tenten: Beste tent kopen

Deze test van gezinstenten is al wat ouder (2015), maar deze beste gezinstent wordt nog steeds gemaakt, is dus nog steeds verkrijgbaar, en is nog net zo goed. Bij de bovenstaande link naar de Karsten Tunnel 3600 vind je alle informatie waaronder de actuele prijs van deze beste gezinstent uit de test.

Bij de beste tenten uit de test vind meer best geteste tenten, waaronder de beste compacte gezinstent.

Test gezinstenten

De ANWB wees bij zijn test van gezinstenten geen winnaars aan, en er waren meerdere tenten die de hoogste score haalden. De Karsten Tunnel 3600 tent was echter de enige die zowel bij lang kamperen als bij kort kamperen bij de beste tenten zat. Daardoor kunnen we deze tent hier als winnaar van de test van gezinstenten uitroepen.

Beste tenten kort kamperen

Bij kort kamperen (trekking) deelde de Karsten Tunnel 3600 het beste resultaat met de Eureka Grand BTC RS, de Quecchua Arpenaz Family 5.2 XL en de Vango Langley 500. Bij kort kamperen heeft het testteam het gemak van het opzetten van de tent zwaar laten meewegen. Het is bij een trektocht immers erg belangrijk dat je een tent snel en makkelijk kunt opzetten en weer kunt afbreken.

Beste tenten lang kamperen

Bij lang kamperen, bijvoorbeeld als je 1 a 2 weken op een camping staat, is het opzetgemak wel van belang, maar het telt minder zwaar mee dan bij het kort kamperen. Bij lang kamperen is het wel heel belangrijk dat een tent goed tegen regen en wind bestand is. Bij deze tenten scoorde de Karsten Tunnel 3600 en de Falco Havik 4000 het best.


Karsten Tunnel 3600

Bij zowel het kort kamperen als het lang kamperen scoorde de Karsten Tunnel 3600 (foto boven) bij de besten. Met opzetgemak, de regentest en de windtest scoorde deze gezinstent de maximale score van 5 sterren en op de andere onderdelen werden 4 sterren gehaald. Hiermee kunnen we niet anders dan constateren dat deze gezinstent de beste is van alle gezinstenten.

De Karsten Tunnel 3600 familietent is een enkeldaks tent met drie slaapcabines en een grote leefruimte. De Karsten tent is gemaakt van dik katoen met een vast grondzeil. Deze tent biedt 5 slaapplekken.

Meer weten? Bovenaan vind je een link naar de Karsten Tunnel 3600 gezinstent met alle informatie waaronder de actuele prijs.

Foto: Karsten Tenten


Samenvatting:
Bij de ANWB test van grote gezinstenten (2015) is Karsten Tunnel 3600 als beste gezinstent / beste familietent getest. Deze beste familietent is nog steeds te koop. Hoewel er naast de Karsten tent meer tenten de hoogste score haalden, was de Karsten Tunnel 3600 de enige familietent die zowel bij lang kamperen als kort kamperen de hoogste score haalde. En daarmee allround de beste gezinstent uit de test.