Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste gezinstent (grote tenten)

Redactie     19:32    

Als je een nieuwe tent voor een gezinsvakantie koopt is dat een belangrijke aankoop die weldoordacht moet plaatsvinden. Niet alleen is een gezinstent een grote uitgave, ook zal je menig weekje in die tent moeten doorbrengen, en dan is het spijtig als je een miskoop hebt gedaan.


Gelukkig heeft de ANWB gezinstenten getest. Welke grote tent is het beste? Hier kun je dat lezen.

Getest: Gezinstenten
Getest door: De ANWB
Plaatsing test: Kampioen, april 2015

Beste uit de Test: Karsten Tunnel 3600
Aanbevolen winkels tenten: Beste tent kopen

De ANWB wees geen winnaars aan, en er waren meerdere tenten die de hoogste score haalden. De Karsten Tunnel 3600 tent was echter de enige die zowel bij lang kamperen als bij kort kamperen bij de beste tenten zat. Daardoor kunnen we deze tent hier als winnaar uitroepen.

Beste tenten kort kamperen

Bij kort kamperen (trekking) deelde de Karsten Tunnel 3600 het beste resultaat met de Eureka Grand BTC RS, de Quecchua Arpenaz Family 5.2 XL en de Vango Langley 500. Bij kort kamperen heeft het testteam het gemak van het opzetten van de tent zwaar laten meewegen. Het is bij een trektocht immers erg belangrijk dat je een tent snel en makkelijk kunt opzetten en weer kunt afbreken.

Beste tenten lang kamperen

Bij lang kamperen, bijvoorbeeld als je 1 a 2 weken op een camping staat, is het opzetgemak wel van belang, maar het telt minder zwaar mee dan bij het kort kamperen. Bij lang kamperen is het wel heel belangrijk dat een tent goed tegen regen en wind bestand is. Bij deze tenten scoorde de Karsten Tunnel 3600 en de Falco Havik 4000 het best.


Karsten Tunnel 3600

Bij zowel het kort kamperen als het lang kamperen scoorde de Karsten Tunnel 3600 (foto boven) bij de besten. Met opzetgemak, de regentest en de windtest scoorde deze gezinstent de maximale score van 5 sterren en op de andere onderdelen werden 4 sterren gehaald. Hiermee kunnen we niet anders dan constateren dat deze gezinstent de beste is van alle gezinstenten.

De Karsten Tunnel 3600 is een enkeldaks tent met drie slaapcabines en een grote leefruimte. De Karsten tent is gemaakt van dik katoen met een vast grondzeil. Deze tent biedt 5 slaapplekken.

Zie ook: Alle testen tenten

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.