Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste router voor thuis

Redactie     20:27    


Als je een internetabonnement afsluit krijg je er een gecombineerde modem/router bij. Helaas is de kwaliteit van deze routers een stuk lager dan de losse routers die je zelf kunt kopen. Met een extra router kun je je internetverbinding thuis flink verbeteren.

Niet alleen zijn de losse routers vaak beter, je kunt ze ook op een centraal punt in huis plaatsen, ze hoeven niet zoals je provider-modem bij het aansluitpunt moet staan dat zich vaak in de meterkast bevindt. Een centrale plek is een groot voordeel bij de ontvangst van WiFi. Die is bij een los modem dan ook meestal sneller en betrouwbaarder. En dat is erg belangrijk aangezien tegenwoordig de hele familie via telefoons, tablets, laptops, Netflix en downloadsites een beroep doet op de WiFi verbinding.

De Consumentenbond heeft onlangs routers voor thuis getest. Hier de beste router en de beste koop.

Getest: Routers geschikt voor thuis
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, juni 2015 (meer recente tests van routers)

Beste router: Asus RT-AC87U
Beste koop: TP-Link Archer C2
Geadviseerde winkels: Goedkoopste aanbieders

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van routers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste router: Asus RT-AC87U

Zeer snel is de Asus RT-AC87U. Een router die gekenmerkt wordt door vier antennes bovenop. De Consumentenbond geeft deze router een 8,2. De hoogste waardering van alle routers. Het is dan ook een uitstekende dual band router met WiFi (waaronder de snelle WiFi-standaard 802.11ac) en meerdere aansluitingen voor bekabeld internet en een USB3-poort.Het is de meest uitgebreide consumenten-router die er momenteel te koop is. Deze router kan ook prima op een kantoor worden gebruikt. Helaas gebruikt de Asus wel relatief veel stroom en heeft hij een pittig prijskaartje die wel bij zijn topprestaties past. Bij de beste (en goedkope) computerwinkels hierboven koop je de Asus router voor iets minder dan 200 euro.

Beste Koop: TP-Link Archer C2

Heel anders ligt het met de prijs van de TP-Link Archer C2. Deze koop je bij bovenstaande winkels al onder de 60 euro! Toch scoort ook deze router een 7,5. Goed voor het predicaat Beste Koop. Maar natuurlijk haalt deze goedkope router (één van de goedkoopste uit de test) niet de prestaties van de dure en professionele Asus. Zo haalt hij niet de snelheden van die router.


Wel ondersteunt deze router de supersnelle 802.11ac WiFi-standaard en dat is uniek bij een router in deze prijsklasse. De TP-Link Archer C2 laat bij de tests de provider-routers achter zich en vormt dus een voordelige verbetering van je WiFi netwerk thuis.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.