Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste externe harde schijf (en Beste Koop)

Redactie     11:00    

De makkelijkste manier om opslagruimte aan je computer toe te voegen is via een externe harde schijf. Je hoeft daarvoor niets in te bouwen en je kunt een externe harde schijf meenemen zodat je niet afhankelijk bent van een netwerk of internetverbinding.


PCM heeft een aantal populaire externe harde schijven getest. Welke schijf was de beste? En wat is de beste koop? Hier kun je het lezen.

Als uitgangspunt heeft PCM genomen dat de harde schijf op reis meegenomen kan worden, bijvoorbeeld met een laptop. NAS-systemen kwamen dus niet in aanmerking. Ook moest er een versie voor minimaal 4TB aan ruimte beschikbaar zijn. Er werden 8 externe harde schijven getest van LaCie, Seagate, WD (Western Digital), Toshiba en Silicon Power.

Getest: Externe harde schijven
Getest door: PCM

Beste externe harde schijf uit de test: WD My Book Duo
Beste koop: Seagate Backup Plus Desktop Drive
Te koop bij: Zie onderstaande links

Beste uit de test: WD My Book Duo 

De winnaar van de test was de WD My Book Duo. Een forse externe harde schijf die te koop is in versies van 4, 6, 8, 12 en 20 TB. Om met de nadelen te beginnen. De WD My Book Duo is groot en zwaar voor een externe harde schijf, en kan zodoende nauwelijks mobiel worden genoemd. Met 2 kilo is hij daarvoor eigenlijk te zwaar, maar in eens stevige tas is hij wel mee te nemen. Ook is de  WD My Book Duo aan de dure kant. De prijzen beginnen even onder de 280 euro (4TB) en lopen op tot zo'n 635 euro (20TB).


Het kastje van de WD My Book Duo biedt ruimte aan twee harde schijven (vandaar het Duo) en je kunt RAID0 of RAID1 gebruiken. Ook kun je alle data gelijkmatig over beide schijven verdelen wat de leessnelheid versneld. Snelheid is dan ook een groot pluspunt van de WD My Book Duo ten opzichte van andere externe harde schijven. Ook onder RAID1 werkt de WD My Book Duo nog supersnel. Met RAID1 heb je altijd een backup van je gegevens op de andere schijf, maar dit kost je dan wel de helft van alle ruimte.

Beste koop: Seagate Backup Plus Desktop Drive

Vind je de WD My Book Duo te duur? Dan is de Seagate Backup Plus Desktop Drive een prima alternatief. De 4TB versie van deze externe harde schijf heb je al onder de 100 euro waarmee hij dus minder dan de helft kost van de WD! Maar dan heb je wel een veel meer simpele externe harde schijf, zonder RAID, maar gewoon een eenvoudige enkelvoudige externe disk voor al je data.


Maar ook de Seagate Backup Plus Desktop Drive heeft zijn snufjes. Zo kun je automatisch backups laten maken in de cloud van onder andere Dropbox en Google Drive, en gegevens delen op onder andere YouTube, Facebook en Flickr.

Kijk voor meer informatie en alle prijzen bij de bovengenoemde links.


Onderwerp:
Bij een PCM test van externe harde schijven (2015) is de WD My Book Duo als beste externe harde schijf getest. De Seagate Backup Plus Desktop Drive was de beste koop uit de test van externe harde schijven.


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.