Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kleine tablet

Redactie     11:50    

Niet iedereen wil een grote tablet. Een kleine tablet (of een phablet) heeft ook zijn voordelen. Deze kun je bijvoorbeeld veel makkelijker bij je dragen.


Hier kijken we naar de beste kleine tablet en de beste koop volgens een test van de Consumentenbond.

Opgepast: Er is een meer recente test beschikbaar. Zie: Test recente tablet tests

Getest: Kleine tablets (tot 8,5 inch / 21,6cm)
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test:  Consumentengids juli / augustus 2015

Beste kleine tablet uit de test: Samsung Galaxy Tab S 8,4 inch 16GB
Beste koop: Asus Memo Pad 7 (ME572C)

Te koop bij: Aanbevolen computerwinkels

De Consumentenbond testte tientallen grote en kleine tablets. Hieronder de beste kleine tablets (tot 8,5 inch). Kijk bij de test van grote tablets voor de beste grote tablet en de beste koop bij de grote tablets.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een tablet test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste kleine tablet: Samsung Galaxy Tab S 8,4 inch

Bij zowel de grote tablets als bij de kleine tablets kwam de Samsung Galaxy Tab S als beste tablet uit de test. Bij de kleintjes was dat de 8,4 inch versie. Deze Samsung tablet beschikt over een scherm met een beelddiagonaal van 21,6 centimeter. Dit is een plezierig formaat, want het is groot genoeg om plezierig op te lezen en te werken, maar ook klein genoeg om makkelijk mee te nemen. Ook is de Samsung Galaxy Tab S 8,4 inch een dunne en lichte tablet. Deze Samsung tablet scoort een 8,1 als rapportcijfer en is daarmee de beste van de kleine tablets (en van de grote, want de als best geteste 10,5 inch versie krijgt hetzelfde cijfer).

Beste koop:  Asus Memo Pad 7 ME572C

Een groot nadeel van de Samsung Galaxy Tab S is zijn prijs. Die tablet heeft een adviesprijs van 350 euro. Dat is fors meer dan die van de Asus Memo Pad 7 (195 euro) die met een rapportcijfer van 7,7 ook goed scoort. Dit maakt de Asus Memo Pad 7 tot de beste koop bij de kleine tablets.

De Asus Memo Pad 7 verdient de naam kleine tablet ook meer dan de bovenstaande 8,4 inch Galaxy Tab. Het scherm van de Asus is namelijk maar 7 inch groot, en daarmee een stuk compacter en dus makkelijker mee te nemen. Let op, het gaat hier wel om de Asus Memo Pad 7 ME572C. Er bestaat namelijk ook een Asus Memo Pad 7 ME176CX die een stuk goedkoper is, maar ook een slechter scherm en een slechtere accu heeft. Ondanks zijn lage adviesprijs van 130 euro is dit geen aanrader.

Goedkoop alteratief: Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7

Als je dan toch voor een goedkope tablet gaat adviseert de Consumentenbond de Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7. Deze budgettablet (100 euro) is volgens de test de enige tablet onder de 150 euro die een ruime voldoende krijgt. De Consumentenbond geeft de Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7 een 6,4 als rapportcijfer, ondanks de beperkte ruimte voor apps (4,26 na installatie van het verouderde besturingssysteem).
Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.