Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste outdoor camera

Redactie     21:09    


Wil je een camera meenemen tijdens een actieve vakantie of misschien zelfs wel onder water tijdens het duiken, dan adviseren we een outdoor camera. Maar wat is de beste outdoor camera? Hier de resultaten van een test.

De techsite Tweakers heeft de vier belangrijkste outdoor camera's getest. Het betrof de Panasonic Lumix DMC-FT5, de Nikon Coolpix AW130, de Olympus Tough TG-860 en de Ricoh WG-5-GPS.

Getest: Beste outdoor camera
Getest door: Tweakers.net
Publicatie test: Juli 2015 (kijk hier voor meer recente camera tests)

Beste outdoorcamera uit de test: Nikon Coolpix AW130
Beste runner-up: Olympus Tough TG-860 outdoorcamera
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een camera te kopen

Als beste kwamen de Nikon en de Olympus uit de test. Beide scoorde hetzelfde cijfer, een 8.0. Omdat er een testwinnaar moest komen werd de Nikon Coolpix AW130 aangewezen. De goede beeldkwaliteit van de Nikon outdoor camera gaf de doorslag.


Best getest: Nikon Coolpix AW130

Met een outdoor camera moet je goed kunnen duiken. Met deze Nikon AW130 kan dat zeker. Tot 30 meter diep kun je met deze outdoorcamera fotograferen. Eigenlijk is de Nikon de enige die echt goed onder water presteert. Als je een outdoor camera aanschaft om er mee te duiken moet je beslist voor de Nikon Coolpix AW130 kiezen. Ook de led-lamp is onder water erg nuttig, vooral tijdens het filmen in donkere dieptes.


Maar de Nikon Coolpix AW130 heeft meer sterke punten. De beeldkwaliteit is goed en de lichtsterkte van de lens is met f/2.8 heel netjes. Fijn is ook de 5x optische zoom. Ideaal voor het maken van natuuropnames, iets dat je met een outdoorcamera toch vaak doet.

Olympus Tough TG-860 outdoor camera

Aangezien hij zo goed als gelijk eindigde met de Nikon willen we de Olympus Tough TG-860 outdoorcamera hier ook nog even noemen.


Dit is de enige outdoor camera met een kantelbaar scherm. Zoiets maakt een camera natuurlijk iets kwetsbaarder maar het is wel erg handig als je iets filmt of fotografeert dat laag bij de grond zit zoals een plant of een klein diertje. Een best handige mogelijkheid dus bij een outdoorcamera. Ook selfies gaan zo makkelijk.


Ook handig op een outdoor camera is de 21mm groothoekstand. Daarmee kun je beter landschappen fotograferen. Verder zorgt een draaiwieltje voor een snelle selectie en biedt de camera 5x optische zoom. Hij kan tot 15 meter diep. Nadeel: De Olympus Tough TG-860 camera is relatief zwaar (224 gram).

Dit gewicht heeft vooral te maken met de robuuste behuizing. Deze Olympus camera toont ook veel meer als een outdoor camera dan de Nikon.

Zie ook: Beste onderwatercamera's en beste outdoorcamera's uit de test.


Onderwerpen:
Beste outdoorcamera test, beste outdoor camera test, beste outdoor camera's getest.

, , , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.