Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tablet groter dan 8,5 inch

Redactie     21:22    

Tablets zijn erg populair. Vele fabrikanten maken tablets, en je kunt daarom kiezen uit vele tientallen tablets. Maar welk van al deze tablets is de beste? En wat is de beste koop?


De Consumentenbond testte zo'n 100 tablets. Hier vind je de testresultaten van de test van de grote tablets (boven de 8,5 inch).

Opgepast: Er is een meer recente test beschikbaar. Zie: Alle test tablets

Getest: Grote tablets (vanaf 8,5 inch / 21,6cm)
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test:  Consumentengids juli / augustus 2015

Beste grote tablet uit de test: Samsung Galaxy Tab S 10.5 inch
Beste koop: Apple iPad Air

Te koop bij: Aanbevolen tablet winkels

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een tablet test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste tablet: Samsung Galaxy Tab S 10.5 inch

Het zal de vele Samsung fans niet verbazen, maar Samsung was de grote winnaar van deze test. Bij zowel de grote als bij de kleine tablets werd de Samsung Galaxy Tab S als beste tablet uitgeroepen. Bij de grote tablets was dat de 10,5 inch versie.


Het testteam beloonde deze beste Samsung tablet met een heel hoog rapportcijfer (8,1). De Samsung Galaxy Tab S 10.5 inch is bijzonder dun (slechts 7 millimeter) en op dit punt te vergelijken met de iPad Air, maar dan met een iets groter scherm. Ook is de 10,5 inch Samsung Galaxy Tab S met 465 gram erg licht.

Het scherm is niet alleen dun, maar ook erg scherp. De resolutie van deze beste tablet volgens de Consumentenbond is 1600 bij 2560 pixels. Het opslaggeheugen bedraagt 16GB waarvan het besturingssysteem zo'n 6GB opsnoept. Maar via een SD-geheugenkaart voeg je op een eenvoudige manier veel opslagruimte toe.

Handig is de ingebouwde GPS-ontvanger. Hierdoor kun je deze tablet ook voor routenavigatie gebruiken. Ook 3G is mogelijk, maar een HDMI-aansluiting wordt gemist. Wat ook jammer is, is dat de USB-poort geen harde schijf of USB-stick ondersteund.

De accu is bovengemiddeld goed, maar het opladen gaat niet zo snel. Wel positief is het testteam over het scherm (scherp en goed beeld, goede kijkhoeken en goed leesbaar bij zonlicht), de goede camera, de vingerafdrukscanner (een heel goede beveiliging) en de ondersteuning voor snelle WiFi.

Beste koop: iPad Air

De beste koop is een goedkoper alternatief. Best opmerkelijk dus dat de iPad Air deze titel in de wacht sleept. En de adviesprijs ligt inderdaad 40 euro lager. Dat komt omdat we het hier hebben over de eerste iPad Air. Deze scoort verbazend genoeg bij de test door de Consumentenbond beter dan zijn opvolger, de Apple iPad Air 2 (8,0 tegen 7,9). Dit komt vooral door de mindere accu. Op de iPad Air kun je 12 uur werken, op de iPad Air 2 maar 8,5 uur. Dit is de prijs van minder ruimte door het dunnere design.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.