Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste dashcam (dashboardcamera)

Redactie     11:23    


Een dashcam is een camera die je op het dashboard van je auto plaatst en die door de voorruit filmt wat er voor de auto gebeurd. Deze dashcams worden steeds vaker verkocht en er komen er daarom ook steeds meer van op de markt. Tijd voor een test dus. De ANWB voerde deze test van dashcams uit.

Dashcams worden gebruikt voor de fun, je kunt een autorit thuis nog eens terugkijken of op internet plaatsen, maar de beelden van de dashcam kunnen ook een goede bewijslast vormen als je buiten je schuld bij een aanrijding betrokken raakt.

Getest: Beste dashcam
Getest door: ANWB
Publicatie test: ANWB Kampioen juli 2015 (meer actuele tests van dashcams)

Beste dashcam uit de test: Mio MiVue 658 Touch
Dashcams zijn te koop bij: Aanbevolen winkels


De ANWB dashcam test

De ANWB testte tien populaire dashboardcamera's. Ze maakte tientallen autoritten met deze dashcams, zowel overdag als in het donker.  Iedere dashcam werd getest in de bebouwde kom, op snelwegen en op binnenwegen. De beelden werden daarna getest op kwaliteit en scherpte. Een goede dashcam presteert ook goed in het donker, kentekens moeten goed leesbaar zijn en schaduwen, hoge en lage snelheden en tegenlicht moeten de beelden niet teveel beinvloeden.

Veel dashboardcamera's hadden problemen met filmen in het donker. Ook zijn de nummerborden onder alle omstandigheden niet altijd goed leesbaar bij veel dashcams. Juist bij lage snelheden bleken er veel problemen met de scherpte.

De beste beeldkwaliteit werd gehaald door de dashcams van  Mio, Mini en Vicovation. Deze leverde de beste en scherpste beelden.Beste dashcam: Mio Mivue 658 Touch
De beste dashcam uit de test van de ANWB was de Mio MiVue 658 Touch die circa 170 euro kost. De beelden van deze dashcam (foto hierboven) zijn zeer goed. Overdag, maar ook in het donker. Bovendien heeft de Mio Mivue 658 Touch een eenvoudige bediening via een touchscreen (als enige van de geteste dashcams) en kent de Mio dashcam extra functies zoals flitspaalsignalering en motion detection.

Hieronder zie je demonstratiefilmpjes van gebruik van de Mio Mivue 658 Touch overdag en in donker.

Mio Mivue 658 Touch dashcam bij daglicht

Mio Mivue 658 Touch dashcam in het donker

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.