Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste robotmaaier (robot grasmaaier)

Redactie     14:34     4 comments


Robotmaaiers, iedere eigenaar van een groot gazon denkt er wel eens aan. Want grasmaaien is niemands hobby. Helaas is een robotmaaier nog steeds geen goedkope gadget. Daarom wil je geen miskoop doen. Gelukkig zijn de belangrijkste robot grasmaaiers nu getest. Kijk hier voor de resultaten en de beste robot grasmaaier.

Deze test van beste robotmaaier werd uitgevoerd door de Belgische uitgave van de techsite ZDnet.

Getest: Robotmaaiers (robotgrasmaaiers)
Getest door: ZDnet.be
Publicatie test: Juli 2015 (Recenter test? Kijk bij meer tests robotgrasmaaiers)

Beste robotmaaier uit de test: Robomow RS612
Beste koop: Worx Landroid robotmaaier
Te koop bij: De beste winkels om een robotmaaier te kopen

Ook de robot grasmaaiers van Honda (Miimo HRM-310) en Husqvarna (Automower 330X) kwamen heel goed uit de test maar door hun hoge prijs verloren ze het toch van de Robomow en de Worx maaiers. De robotmaaiers van Husqvarna en Robomow zijn alleen rendabel als je over een zeer groot gazon beschikt. De Honda kost namelijk meer dan 2.000 euro, de Husqvarna is zelfs ruim boven de 3.000 euro.

Beste robotmaaier: Robomow RS612

Ook voor de Robomow RS612 ben je tegen de 1.900 euro kwijt. Een goedkope robotmaaier is dat dus niet (in tegenstelling tot de Worx). Maar de Robomow RS612 robot grasmaaier presteert wel. Robomow is een pionier op het gebied van rootmaaiers, ze maken al meer dan 20 jaar robot grasmaaiers. Deze fabrikant heeft dus ervaring genoeg om een robotmaaier te ontwikkelen die in de praktijk heel goed presteert, en dat doet de Robomow RS612 dan ook.De Robomow RS612 robotmaaier is 56 cm breed en beschikt over twee flinke messen. Razendsnel en heel krachtig baant deze automatische grasmaaier zich een weg door het hoge gras. Met brede banen, dus de robotmaaier is weer snel "thuis". In tegenstelling tot andere robotmaaiers heeft deze Robomow geen moeite met hoog gras en de randjes van het gras.

Een nadeel van de hoge maaikracht van de Robomow grasmaaier is de hoeveelheid geluid die hij maakt als hij zijn kracht volledig moet inzetten. Ook bij licht werk maakt hij wat meer herrie dan andere robotmaaiers, en ook is deze krachtpatser wat zwaar. Maar maaien kan deze beste robotmaaier als geen ander!

Beste koop: Worx Landroid robotmaaier

Een robotmaaier goedkoper dan 1.000 euro? Ja dat kan, de Worx Landroid is onder deze magische prijs beschikbaar.

Sterke punten heeft de Worx Landroid, naast zijn lage prijs, in ruime mate. Hij maait goed, is fluisterstil, is heel licht van gewicht een eenvoudig in het gebruik. De maaihoogte instellen gaat bijvoorbeeld met een draaiknop. Eenvoudig, maar daardoor makkelijk en niet storingsgevoelig. Ook het maaien van kantjes doet de Worx Landroid robotmaaier goed.


Om geld te besparen is er gebruik gemaakt van een accu met lage capaciteit. Hierdoor moet de Worx Landroid zichzelf vaak opladen. Hier heb je geen omkijken naar, maar daardoor kan het wel even duren voor de Worx Landroid robotmaaier bij een grote tuin klaar is met zijn werk.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor meer informatie en de actuele winkelprijzen van deze en andere robotmaaiers.


Heb je zelf ervaring met een robotmaaier en wil je deze ervaringen met ons delen? Of heb je vragen over een robotmaaier? Hieronder bij de reacties kun je al je vragen en opmerkingen kwijt.

, ,


4
replies
 1. Onlangs de opvolger van deze robot grasmaaier, de Robomow RS615u aangeschaft. En hoewel het gras nog niet zo hard groeit is deze robot grasmaaier tot nu toe uitstekend bevallen. Ik vindt het erg handig dat het gras meteen zo klein versnipperd wordt dat het gelijk als mest dienst doet. Het is leuk spelen met de bedienings app, maar echt nodig is dat niet, het ding doet zijn werk prima zelfstandig. Overdag laten we hem gewoon los in de tuin. Als het regent, zoals nu, zoekt hij zelf zijn thuisbasis op. Ik kan deze robotmaaier echt aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kan zijn dat dit een goede machine en goede prijs is MAAR QUA SERVICE VAN DE FIRMA OF DEALERS IS HET NUL? NUL heb op 23 mei een nieuwe gekocht bij de Brico Hasselt heeft een paar keer gedraaid deed het niet meer heb deze na 2 weken binnen gedaan vandaag 22/7/2019 na verschillende keren getelefoneerd, antwoord GEDULD KAN ALTIJD LANG DUREN .mijn antwoordt zal een schap kopen. Wat een service.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry het ging over Worx Landroid robotmaaier de slechtste service voor robot verdeler

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn schitterende toestellen. Worx heeft alleen het nadeel dat de dienst-na-verkoop nog lang niet op punt staat. De verdeelpunten kunnen hier niets aan doen. Hopelijk krijgen ze het snel in orde want de landroids zijn echt hun geld waard.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.