Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste robotmaaier (robot grasmaaier)

Redactie     10:23     4 comments

beste robotmaaier test

Robotmaaiers, iedere eigenaar van een groot gazon denkt er wel eens aan. Want grasmaaien is niemands hobby. En al worden ze steeds goedkoper, helaas is een robotmaaier nog steeds geen goedkope gadget. Daarom wil je geen miskoop doen. Gelukkig zijn de belangrijkste robot grasmaaiers getest. Wat is de beste robotmaaier? Kijk hier voor de beste robot grasmaaier voor verschillende gazon groottes, met en zonder app besturing.

Aanbiedingen alle robot grasmaaiers

De keuze aan robotmaaiers is tegenwoordig erg groot. In het overzicht alle robotmaaiers vind je er zo'n 100. Bekende fabrikanten van grasmaaiers zoals Gardena, Bosch, McCulloch en Wolf-Garten  maar er zijn ook gespecialiseerde fabrikanten van robot maaimachines zoals Robomow en Worx. Vaak brengen deze merken meerdere versies van hun robot grasmaaier uit voor gazons van verschillende grootte.

Dit zijn de beste robotmaaiers uit de test

Maar wat is de beste robotmaaier? In het overzicht met best geteste robotmaaiers vind je de beste robot grasmaaiers. 

Het betreft de beste robotmaaiers voor gazons van verschillende groottes. Ook worden er zowel de beste luxe robotmaaiers met app vermeld, als de beste goedkope robotmaaiers die niet over dit soort handige maar niet perse noodzakelijke opties beschikken.


Bosch Indego robotmaaier

Bosch Indego robotmaaier

Hoe werkt een robotmaaier?

Een robot grasmaaier is een bijzonder nuttige tuinhulp. Hij maait voor jou het gras terwijl je toekijkt of als je van huis bent. De robotmaaier is ook een gehoorzame tuinhulp. Hoe de grasmaaier maait kun bij een goede robotmaaier nauwkeurig bepalen. Je kunt programma's en maaischema's instellen, bijvoorbeeld via een app, waarin je maaipatronen en maaifrequenties aangeeft.

De grenzen van je tuin geef je eenmalig aan met behulp van een perimeterdraad die je onzichtbaar kunt ingraven. Dit voorkomt dat je robotmaaier je bloemperk begint te maaien of in de tuin van de buren aan slag gaat. Sommige robotmaaiers kennen ook een "virtuele muur". Je stelt de grenzen dan in de app in.

Het maaien kan op verschillende manieren plaatsvinden. Eenvoudige robotmaaiers maaien het gazon op een volstrekt willekeurige manier (zoals een robotstofzuiger ook een kamer zuigt), meer geavanceerde robotmaaiers volgen een patroon. De meest slimme robotmaaiers kunnen zelfs de ideale route berekenen. Het mag duidelijk zijn dat deze robot grasmaaiers veel sneller klaar zijn met hun werk dan een robotmaaier die willekeurig maait.


Gardena robotmaaier op laadstation

Gardena robotmaaier op laadstation

Opties om op te letten

Op Beste Robotmaaier Kopen vind je de beste winkels waar je alle goede robotmaaiers goedkoop online kunt kopen. Verder vind je er onder andere een keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou beste robotmaaier. Dat doe je door de gewenste specificaties en eisen die je aan je robotgrasmaaier stelt aan te vinken. Hieronder vind je wat opties waarmee je rekening kunt houden.

Maaibreedte van een robotmaaier
Je hebt robotmaaiers voor grote gazons en voor robotmaaiers voor minder grote gazons. Het verschil zit hem vooral in de maaibreedte van de robot grasmaaier. Hoe breder de grasmaaier hoe sneller deze met zijn werk klaar is (al is dat met een maairobot minder belangrijk dan bij een grasmaaier waarbij je zelf moet maaien). Hou er wel rekening mee dat een bredere robotmaaier meer last kan hebben met hoekjes en smalle doorgangen als deze zich in je tuin bevinden.

Robotmaaier met diefstalbeveiliging
Een robotmaaier is een prijzig apparaat en deze staat of rijdt vaak onbeheerd in de tuin. Een goede diefstalbeveiliging is dan ook geen overbodige luxe.

Robotmaaier met mulchfunctie
Mulchen is het versnipperen van het gras om deze als meststof op het gazon achter te laten. Dit is erg handig bij een robot grasmaaier. Niet alleen omdat die mest goed is voor je gras, maar ook omdat een robotmaaier niet over een opvangbak voor grasresten beschikt. Dit voorkomt dat je gras moet harken.


Zoef Robot robotmaaier met app

Zoef Robot robotmaaier met app


Robotmaaier met regensensor
Het is beter voor gras en robotgrasmaaier als er niet tijdens een regenbui gemaaid wordt. Een robotmaaier met regensensor breekt zijn maaiwerk bij regen af en gaat naar zijn (droge) basisstation tot het weer droog is.

Geluidsopbrengst robot grasmaaier
Een robotmaaier is een elektrische grasmaaier die maar weinig geluid maakt. De meeste goede robotmaaiers produceren tussen de 59 en 64 dB aan geluid.

Gebruik de grasmaaier keuzehulp op het bovengenoemde Beste Robotmaaier Kopen om de voor jou beste robotmaaier te vinden.

Heb je zelf ervaring met een robotmaaier en wil je deze ervaringen met ons delen? Of heb je vragen over een robotmaaier? Hieronder bij de reacties kun je al je vragen en opmerkingen kwijt.


Foto bovenaan: Niek Verlaan


Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste robotmaaiers uit de test van Coolblue. Ook vind je een overzicht van alle in Nederland gangbare robot grasmaaiers via Bol.com. Tenslotte geven we informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste robotmaaier. Op het hier boven genoemde Beste Robotmaaier Kopen vind je nog veel meer tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste robotmaaier, waaronder ook de beste winkels om een goede robotmaaier goedkoop te kopen, de robotmaaier top 10 en een robotmaaier keuzehulp waarmee je je persoonlijk beste robotmaaier kunt vinden.

, ,


4
replies
 1. Onlangs de opvolger van deze robot grasmaaier, de Robomow RS615u aangeschaft. En hoewel het gras nog niet zo hard groeit is deze robot grasmaaier tot nu toe uitstekend bevallen. Ik vindt het erg handig dat het gras meteen zo klein versnipperd wordt dat het gelijk als mest dienst doet. Het is leuk spelen met de bedienings app, maar echt nodig is dat niet, het ding doet zijn werk prima zelfstandig. Overdag laten we hem gewoon los in de tuin. Als het regent, zoals nu, zoekt hij zelf zijn thuisbasis op. Ik kan deze robotmaaier echt aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kan zijn dat dit een goede machine en goede prijs is MAAR QUA SERVICE VAN DE FIRMA OF DEALERS IS HET NUL? NUL heb op 23 mei een nieuwe gekocht bij de Brico Hasselt heeft een paar keer gedraaid deed het niet meer heb deze na 2 weken binnen gedaan vandaag 22/7/2019 na verschillende keren getelefoneerd, antwoord GEDULD KAN ALTIJD LANG DUREN .mijn antwoordt zal een schap kopen. Wat een service.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry het ging over Worx Landroid robotmaaier de slechtste service voor robot verdeler

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn schitterende toestellen. Worx heeft alleen het nadeel dat de dienst-na-verkoop nog lang niet op punt staat. De verdeelpunten kunnen hier niets aan doen. Hopelijk krijgen ze het snel in orde want de landroids zijn echt hun geld waard.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.