Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kant en klaar lasagne: Lekker maar ongezond

 

|
Foto: Echte lasagne

De Consumentenbond heeft kant en klaar lasagnes getest. De beste lasagne was onverwacht lekker, maar geen van de lasagnes scoorde een voldoende op het gebied van gezondheid.


Getest: Kant en klaar lasagne
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids juli / augustus 2015

Lekkerste kant en klaar lasagne uit de test: Albert Heijn lasagne met pittig gehakt
Minst ongezonde kant en klaar lasagne uit de test: Aldi Mama Mancini Bolognese

De Consumentenbond testte 10 bakjes lasagne uit de supermarkt. Het betrof kant en klaar lasagnes van de merken Albert Heijn, AH Basic, Jumbo, Plus, Lidl, Aldi, Hema, Marqt, Open Keuken en DoBio.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van kant en klare lasagne uit de supermarkt door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

De lekkerste lasagne

Tot verbazing van expert Fabio Cappellano waren sommige kant en klare lasagnes zelfs lekker. De Albert Heijn lasagne met pittig gehakt stak er volgens de deskundige qua smaak bovenuit. Deze lasagne uit een bakje bevat echt verse ingrediƫnten. Toch wil Cappellano het geen echte Italiaanse lasagne noemen.

De lasagne van de Hema scoort het slechtst op smaak.

De minst ongezonde lasagne

Qua gezondheid scoort kant en klaar lasagne echter slecht. Door al het gehakt, de bechamelsaus en kaas bevat zo'n lasagne altijd te veel ongezond verzadigd vet. Ook is de lasagne, zoals gebruikelijk bij kant en klaar maaltijden, te zout.

De lasagne van de Aldi is vet maar wordt uiteindelijk door de relatief geringe hoeveelheid zout toch als minst ongezond uitgeroepen. De Aldi laat daarbij de Albert Heijn lasagne, met al zijn groente, achter zich. Opmerkelijk want de Aldi lasagne behoort samen met die van de Lidl, de Hema en de AH Basic tot de goedkoopste kant en klaar lasagnes.

De allerduurste lasage, die van Marqt Maass Keuken (7,50 euro voor 450 gram) blijkt zowel qua prijs als qua gezondheid van gemiddelde kwaliteit te zijn.

Zie ook: Meer testen eten en drinken
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.