Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Kant en klare lasagne: Lekker maar ongezond

|

De kant en klaar lasagnes zijn getest. De beste lasagne uit de test was onverwacht lekker, maar geen van de lasagnes scoorde een voldoende op het gebied van gezondheid.


Getest: Kant en klare lasagne
Lekkerste kant en klare lasagne uit de test: Albert Heijn lasagne met pittig gehakt
Minst ongezonde kant en klaar lasagne uit de test: Aldi Mama Mancini Bolognese

Voor de kant en klare lasagne test werden  10 bakjes lasagne uit de supermarkt gehaald. Het betrof kant en klaar lasagnes van de merken Albert Heijn, AH Basic, Jumbo, Plus, Lidl, Aldi, Hema, Marqt, Open Keuken en DoBio.

Wat is de beste lasagne uit de supermarkt?

De lekkerste lasagne

Tot verbazing van de professionele Italiaanse test-kok waren sommige kant en klare lasagnes zelfs lekker. De Albert Heijn lasagne met pittig gehakt stak er volgens de deskundige qua smaak bovenuit. Deze lasagne uit een bakje bevat echt verse ingrediƫnten. Toch wil de Italiaanse chef het geen echte Italiaanse lasagne noemen.

De lasagne van de Hema scoort het slechtst op smaak.

De minst ongezonde lasagne

Qua gezondheid scoort kant en klaar lasagne echter slecht. Door al het gehakt, de bechamelsaus en kaas bevat zo'n lasagne altijd te veel ongezond verzadigd vet. Ook is de lasagne, zoals gebruikelijk bij kant en klaar maaltijden, te zout.

De lasagne van de Aldi is vet maar wordt uiteindelijk door de relatief geringe hoeveelheid zout toch als minst ongezond uitgeroepen. De Aldi laat daarbij de Albert Heijn lasagne, met al zijn groente, achter zich. Opmerkelijk want de Aldi lasagne behoort samen met die van de Lidl, de Hema en de AH Basic tot de goedkoopste kant en klaar lasagnes.

De allerduurste lasage, die van Marqt Maass Keuken blijkt zowel qua prijs als qua gezondheid van gemiddelde kwaliteit te zijn.

Foto: Verse lasagne

Zie ook: Meer testen eten en drinken