Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

ANWB test winterbanden: Goodyear en Continental de beste winterband

Redactie     12:51    


De ANWB heeft een grootschalige test gedaan van winterbanden. Hun conclusies: Winterbanden worden steeds beter en de winterbanden van Goodyear en Continental zijn de beste winterbanden. Maar er zijn ook nog steeds slechte winterbanden. Hier de resultaten van de test van beste winterbanden 2015 door de ANWB.


Getest: Beste winterbanden
Getest door: ANWB
Publicatie test: September 2015 (meer recente autobanden tests)

Beste winterbanden uit de test: Goodyear (165/70 R14T) en Continental (205/55 R16H)
Te koop bij: Beste goedkope aanbieders van autobanden

Niet minder dan 35 winterbanden van 26 merken testte de ANWB. Het betrof autobanden in de meest gangbare maten, 165/70 R 14 T en 205/55 R 16 H. Bij de test van winterbanden 2015 werd gelet op de grip en het rijgedrag bij een droog en nat wegdek, bij sneeuw en bij ijs. Ook keek men naar het brandstofverbruik, de slijtage en het geluid dat de banden maken.

De Goodyear en Continental banden bleken het beste. Bij tests van winterbanden in Duitsland kwamen de banden van Dunlop en dezelfde Continental winterbanden als beste uit de test.

Het viel de ANWB op dat de nieuwste winterbanden goed omgaan met aquaplanning. Dat is belangrijk omdat dit kan optreden door smeltende sneeuw op de weg (na het strooien), De ANWB test ieder jaar winterbanden dus kan de ontwikkeling van deze autobanden goed volgen.

Beste winterbanden 165/70 R14 T: Goodyear UltraGrip 9

Deze maat band wordt op de meeste stadsauto's gebruikt. De Goodyear UltraGrip 9 leverde van alle banden met deze maat de beste prestaties. De Goodyear winterbanden overtuigde op alle onderdelen. Een goede allrounder en geen winterband was beter op de onderdelen slijtvastheid en rijden op een droog wegdek. Ook op sneeuw en ijs presteert deze Goodyear winterband goed.

Beste winterbanden 205/55 R16 H: Continental WinterContact TS 850

De maat 205/55 R16 H is een bandenmaat die ook veel voorkomt. Onder andere bij de VW Golf, Peugeot 308, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane en de Skoda Octavia. De winterbanden van Continental in deze maat zijn de beste uit de test op een nat wegdek, op sneeuw en als het op slijtage aankomt. Ook is het brandstofverbruik bij de Continental WinterContact TS 850 laag. Op alle onderdelen scoren deze Continental winterbanden hoge cijfers. Kortom, een overtuigende beste winterband 2015 in deze maat.

Onderwerp:
De Goodyear UltraGrip 9 winterband is in zowel de ANWB winterbanden test als in een Duitse test getest als beste winterbanden maat 165/70 R14 T. De Continental WinterContact TS 850 waren bij de winterbanden test maat 205/55 R16 H de beste winterbanden.


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.