Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste babyfoon

Redactie     15:39    


Het is een onmisbaar apparaat voor ouders van een klein kindje, de babyfoon. Daarom moet je wel op een babyfoon kunnen vertrouwen. Wat is de beste babyfoon en wat is er met moderne babyfoons allemaal mogelijk? Dat kun je hier lezen.

Vroeger bestond een babyfoon-set uit twee kastjes die met een kabel met elkaar verbonden worden. Één van deze kastjes was een speaker via welke je kon horen wat er in de kamer met het andere kastje gebeurde.

Er is door de jaren heen heel wat verbeterd aan de babyfoon. En de mogelijkheden van babyfoons zijn flink toegenomen. Tegenwoordig kun je met een babyfoon de baby niet alleen horen maar ook zien, en soms kan dat zelfs via een app op je mobiele telefoon, zelfs al zijn jij en de baby duizenden kilometers van elkaar verwijderd.


Wat kan er met welke babyfoon? En welke babyfoons zijn de beste? De Consumentenbond zocht het uit.

Getest: Beste babyfoon
Getest door: De Consumentenbond

Beste babyfoon uit de test: Philips Avent SCD560
Beste koop: Philips Avent SCD560
Beste babyfoon met beeld, geluid en internet: Philips Avent SCD860
Beste babyfoon met beeld en geluid: Luvion Essential (minst slecht)
Beste babyfoon met alleen geluid: Philips Avent SCD560

Te koop bij: Aanbevolen winkels voor een babyfoon


Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van babyfoons door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

De Consumentenbond deelde de babyfoons in drie groepen in. Babyfoons met beeld, geluid en een internetverbinding, babyfoons met beeld en geluid, en babyfoons met alleen geluid.

De beste babyfoon (en de runner-up) waren vreemd genoeg alleen in de meest eenvoudige groep te vinden. Het testteam was namelijk absoluut niet tevreden over de beeldkwaliteit van de beeld-babyfoons. De beelden waren tijdens de test klein, blokkerig en schokkerig. Ook hadden alle geteste beeld-babyfoons een slecht bereik. Geen enkele beeld-babyfoon had in de praktijk een bereik van meer dan 1 verdieping (de beste geluid-babyfoons 5 verdiepingen). Dit bereik is absoluut onvoldoende alle vijf beeld-babyfoons (de Luvion Essential, de Allecto DVM-260, de Topcom KS-4246, de Motorola MBP 854 en de Chicco Essential Digital Video) scoorde hierdoor een rapportcijfer lager dan een zes.

Je kunt dus beter een babyfoon met alleen geluid kiezen. Wil je toch beeld dan is de Philips Avent SCD860 de beste keuze. Deze babyfoon met internet-app scoorde wel een dikke voldoende.

Beste babyfoon: Philips Avent SCD560

De Philips Avent SCD560 was met afstand de beste babyfoon uit de test. Deze babyfoon haalde een 7,7 als testoordeel, een halve punt meer dan de nummer twee (de Alecto DBX-88 ECO). Op de belangrijkste twee onderdelen, bereik en geluidskwaliteit scoorde deze Philips babyfoon het best. De  Philips Avent SCD560 babyfoon kost ongeveer 90 euro. Kijk bij de bovengenoemde beste babywinkels voor meer informatie en de actuele laagste winkelprijs. Deze Philips Avent babyfoon is ook beste koop.


Beste babyfoon met beeld, geluid en internet

Ook bij de meest uitgebreide babyfoons scoort een Philips Avent babyfoon als beste, namelijk de Philips Avent SCD860. De mogelijkheden van deze babyfoon plus app zijn veel groter, maar deze kost wel circa 220 euro (zie de bovengenoemde beste babywinkels voor de actuele laagste prijs). In tegenstelling tot de beeld-babyfoons zonder internet is de beeldkwaliteit bij de Philips Avent SCD860 heel goed. Deze beste babyfoon met beeld, geluid en internet scoort een 7,1 als rapportcijfer.


Publicatie test: september 2015

Foto's: Philips

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.