Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste compact systeem camera voor consumenten

Redactie     11:30    


Ieder jaar kiest de EISA (een samenwerkingsverband van 50 tijdschriften over elektronica en o.a. fotografie) de beste camera's. De prijs voor de beste compact systeem camera voor consumenten op de Europese markt ging dit jaar (2015) naar de Fujifilm X-T10. Hier vind je alle informatie over deze beste compact systeem camera 2015.

De Fujifilm X-T10 biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de Fujifilm X-T1 die verleden jaar won, maar de X-T10 doet dat tegen een veel lagere prijs. En daar houden we van!

Getest: Beste compact systeem camera voor consumenten
Getest door: De EISA
Datum test: EISA Award 2015 / 2016. Kijk hier voor meer recente fotocamera testen.

Beste camera uit de test: Fujifilm X-T10
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een camera te kopen 

Beste compact systeem camera: Fujifilm X-T10

De Fujifilm X-T10 is het veel goedkopere alternatief voor de Fujifilm C-T1. De mogelijkheden komen grotendeels overheen. Wel is de behuizing van de X-T10 duidelijk goedkoper geproduceerd. Deze is niet afgedicht tegen stof en vocht waardoor de camera minder goed onder heel slechte omstandigheden is te gebruiken. Ook beschikt de goedkopere Fujifilm X-T10 over een kleinere elektronische zoeker en is de buffercapaciteit kleiner.

De sensor, de beeldprocessor, de sluitertijd en het autofocussysteem zijn echter allemaal gelijk aan die van de veel duurdere Fujifilm C-T1 waarvoor je 400 euro meer moet betalen. Daarom hebben de vakmensen van de EISA de Fujifilm C-T10 uitgeroepen tot de beste compact systeem camera voor consumenten 2015/2016.Deze als best geteste Fujifilm C-T10 beschikt over drie grote draaiknoppen aan de bovenkant voor de transportmodus, sluitertijd en belichtingscorrectie. De X-Trans CMOS II-sensor met 16 miljoen pixels staat garant voor een uitstekende beeldkwaliteit. De prachige kleurweergave van de JPEG-bestanden valt meteen op.

Via een hendeltje kun je de compacte systeemcamera in de volautomatische stand kzetten. Deze zogenaamde 'Advanced SR AUTO mode' kiest zelf de optimale instellingen uit 58 presets.

Met de Fujifilm Camera Remote-app (Android en iOS) kun je het toestel op afstand bedienen vanaf een smartphone of tablet. De camera beschikt daarvoor over WiFi.


De Fujifilm C-T10 vormt een uitstekend lichtgewicht alternatief voor een DSLR camera. Een terechte winnaar! Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor de laagste prijs voor deze beste compact systeemcamera.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.