Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste grote laptop 16 inch / 17 inch

Redactie     11:25    


De Consumentenbond heeft de laptops van alle belangrijke merken getest. Wat is de beste laptop? En wat is de beste koop? Hier de testuitslag van de laptops van 16 inch en groter.


Getest: Beste laptop 16 inch en groter
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids september 2015 (kijk hier voor meer actuele laptop testen)

Beste grote laptop uit de test: HP Pavilion 17-f235nd (LOY20EA)
Beste koop: Lenovo Ideapad G70-70 laptop
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een laptop te kopen

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van laptops door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Bij de laptops van 16 inch en groter werd de ranglijst aangevoerd door een hele serie laptops met een formaat van 17,3 inch. Dit zijn ferme laptops die in de praktijk vaak worden gebruikt door mensen die hun laptop niet te vaak verplaatsen. Dit soort grote laptops worden vaak gekocht als een vervanging voor een desktop. Met een laptop ben je flexibeler dan met een bureau-PC en een 17,3 inch laptop biedt toch een groot scherm en een groot toetsenbord waarop het plezierig werken is.

Beste grote laptop: HP Pavilion 17"

De geteste HP Pavilion 17 inch (type LOY20EA) is een grote laptop waarop het achter je bureau plezierig werken is. Het is een krachtige laptop waarbij niet op de specificaties is bezuinigd. Ze beschikt bij met 8,2 GB intern geheugen over een hoeveelheid geheugen die er voor zorgt dat de laptop ook soepel blijft werken als er veel zware applicaties worden geopend. Ook zal je de 1000 GB harde schijf niet snel vol hebben. Zo heb je altijd al je bestanden bij de hand als je met je laptop op stap gaat en hoef je bijvoorbeeld geen externe harde schijf mee te nemen.

Ook de AMD A8-6410 processor en de AMD Radeon R7 M260 videochip zorgen ervoor dat je altijd vlotjes op deze grote laptop kunt werken. Natuurlijk is een laptop van dit formaat redelijk zwaar (2,74 kilo) en groot, maar daar kies je voor bij een 17 inch laptop. Minpuntjes van de HP Pavilion 17-f235nd (LOY20EA) zijn wel de wat lawaaiige ventilator bij intensief gebruik en de accu die lastig te verwisselen is. Al zullen gebruikers dat laatste in de praktijk zelden doen.

Beste koop: Lenovo Ideapad 17" laptop

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de laagste actuele prijzen, maar voor de HP Pavilion 17" betaal je zo'n 650 euro. Voor de Lenovo Ideapad G70-70 ongeveer 500 euro. Dan mag de Lenovo iets lager scoren in de waardering, het prijsverschil is flink. Daarom heeft de Consumentenbond de Lenovo uitgeroepen tot beste koop.

De Lenovo laptop verliest het vooral op snelheid van de HP Pavilion. De Intel Core i3 4005U processor is gewoon een stuk minder snel dan de AMD A8-6410 van de 17" HP laptop. Ook is de opslagruimte maar de helft (een 500 GB harde schijf) en dat geldt ook voor het intern geheugen (4 GB). Dit zijn specificaties die gebruikelijk zijn bij dit soort laptops, maar de HP biedt gewoon veel meer en is daardoor beter geschikt voor de zware gebruiker.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.