Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptop 11 inch / 12 inch

Redactie     12:25    


Laptops van 11 inch en 12 inch zijn klein genoeg om makkelijk mee te nemen, maar groot genoeg om plezierig op te werken. Alle grote laptopfabrikanten maken laptops in dit formaat. Maar wat is de beste laptop? En wat is de beste koop? Hier de resultaten van de test van de beste laptop 11 inch en 12 inch.


Getest: Beste laptop 11 inch en 12 inch (kleine laptops)
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids september 2015 (kijk hier voor meer actuele laptop testen)

Beste laptop uit de test: Microsoft Surface Pro + type cover
Beste koop: Peaq PMM p1011-12NL
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een laptop te kopen

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een laptop test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste laptop 11/12 inch uit de test: Microsoft Surface Pro

De 12 inch Microsoft Surface Pro met typecover is de verrassende winnaar in de categorie van kleine laptops. Deze Microsoft Surface Pro is namelijk eigenlijk een 12 inch tablet, maar met de type cover als afneembaar toetsenbord maak je er een laptop mee. De Microsoft Surface Pro 12 inch beschikt over een vierkant scherm met een voor een 12 inch scherm zeer hoge resolutie van 2160 bij 1440 pixels. Het scherm is traploos te verstellen zodat je hem altijd in de gewenste positie kunt zetten.


Andere pluspunten van de Microsoft Surface Pro zijn de goede prestaties van de Intel Core i5 4300U processor en de accu die het vijf uur kan volhouden. Het opslaggeheugen bestaat uit een SSD-schijf. Dat heeft grote voordelen (zuinig, snel, niet kwetsbaar), maar dat betekent ook dat de opslagruimte met 128GB wat beperkter is dan bij de meeste laptops met harde schijf.

Beste koop: Peaq PMM P1011 laptop 11,6 inch

Tussen de prijs van de Microsoft Surface Pro en de Peaq PMM P1011 gaapt een enorm gat. Met een prijs van circa 450 euro is deze laptop namelijk vier keer (!) zo goedkoop als de Microsoft. Als waardering krijgt de Peaq een 7,0 (de Microsoft Surface Pro een 7,2), dus dat verschil is aanmerkelijk kleiner dan de prijs. De goedkope maar heel goede 11,6 inch laptop is uitsluitend te koop bij Media Markt (kijk hierboven bij de aanbevolen winkels voor de laagste prijs van deze huismerk-laptop bij de Media Markt).


Zoals zoveel andere kleine laptops is ook de Peaq PMM P1011 niet alleen als laptop maar ook als tablet te gebruiken. Daarvoor dien je het scherm los te klikken van het toetsenbord, maar pas op, het deel met het toetsenbord bevat ook de harde schijf. De Peaq PMM P1011 is voorzien van een 64Gb opslag, met het besturingssysteem en extra ruimte dat beschikbaar is op zowel tablet als laptop, en beschikt verder over een 500 GB die alleen beschikbaar is als je de Peaq PMM P1011 als laptop gebruikt.

Wie met dit kleine nadeel kan leven heeft aan de 11,6 inch Peaq PMM P1011 laptop een uitstekende kleine laptop die uitstekende prestaties levert voor weinig geld.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.