Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptop 13, 14 en 15 inch (en beste koop)

Redactie     14:49    


Bij de tests van de beste laptops zijn we aangekomen bij de laptops van 13, 14 en 15 inch, of met andere woorden, de middelgrote laptops. Welke van deze laptops is de beste laptop? En wat is de beste koop? Hier kun je het lezen.

Getest: Beste laptop 13, 14 en 15 inch
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids september 2015 (kijk hier voor meer actuele laptop testen)

Beste laptop van deze grootte uit de test: HP Spectre x360 13-4040nd
Beste koop: Peaq PNB C1015-I2NL
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een laptop te kopen 

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een laptop test door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste middelgrote laptop: HP Spectre x360 13 inch

Zoals veel kleinere laptops kun je de 13 inch HP Spectre ook als tablet gebruiken. In dit geval klik je echter het toetsenbord niet los, maar kantel je het scherm tegen de achterkant van de laptop. Daardoor is de HP Spectre als tablet wel aan de dikke en zware kant, maar aan de andere kant blijven alle onderdelen zoals de harde schijf gewoon beschikbaar in tablet-stand.En zo heeft de HP Spectre wel meer voordelen. Niet voor niets beoordeelde het testteam van de Consumentenbond deze laptop met een 7,7 met afstand als beste laptop. Niet alleen in zijn klasse (13, 14 en 15 inch), maar van alle laptops. De HP Spectre x360 13 inch is dan ook een echte topper met veel rekenkracht (dus snel), veel werkgeheugen (8GB), een sterke accu (5 uur werken), een hoge schermresolutie van het aanraakscherm (2540 x 1440 pixels) en veel opslagruimte (512GB). Maar nadelen heeft de als beste laptop geteste HP Spectre x360 13 inch ook. De eerste is de prijs (circa 1500 euro), de tweede is de beschikbaarheid. De geteste versie (de HP Spectre x360 13-4040nd) is nog maar lastig te krijgen.

Beste koop: Peaq PNB C1015-I2NL

Om op de prijs terug te komen, dat is het grote verschil tussen de HP Spectre als beste laptop en de Peaq PNB C1015-I2NL als de beste koop. De Peaq kost met een richtprijs van 500 euro slechts een derde van de als beste geteste HP Spectre. En toch scoort de Peaq laptop een 7,3. Daarmee is de Peaq laptop niet alleen de beste koop maar ook de derde laptop uit de test. Niet alleen in zijn klasse, maar ook algemeen. Met meer dan 100 geteste laptops is dat een uitstekende prestatie, en dat voor een laptop van 500 euro! Peaq is het huismerk van de Media Markt en dus alleen te koop bij de website van die winkel.De Peaq is met 15,6 inch een stuk groter dan de HP Spectre. Het is een klassieke laptop, je kunt hem dus niet "ombouwen" tot tablet. Indrukwekkend zijn de harde schijf (1.000GB ruimte!) en het werkgeheugen van 6GB. Het full-HD scherm is top en de garantie is standaard 3 jaar. Minder aan de Peaq PNB C1015-I2NL met de titel Beste Koop is de Intel Pentium 3805U processor. Een snellere processor had deze laptop nog beter gemaakt.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.