Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mini-laptop (10 inch of kleiner)

Redactie     10:11    

Een laptop van 10 inch of minder is een bijzonder kleine laptop die zeer goed geschikt is voor hetgeen waarvoor een laptop bedoeld is, je computer meenemen als je buiten de deur werkt of op reis gaat. Mensen die vooral thuis of op kantoor op hun laptop werken kunnen beter kiezen voor een groter model.


Maar welke kleine laptop (10 inch laptops en kleiner) zijn de beste? De Consumentenbond heeft deze mini-laptops getest. Hier de testresultaten.


Getest: Beste laptop 10 inch en kleiner (mini-laptop)
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids september 2015 (kijk hier voor meer actuele laptop testen)

Beste kleine laptop uit de test: Asus Transformer Book T100TAM-DK003B
Beste koop: Acer Aspire Switch 10/SW5-012-11HK
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een laptop te kopen

De beste laptops uit deze test van beste kleine laptop zijn 10 inch laptops die ook als tablet te gebruiken zijn als je het toetsenbord loskoppelt. Hun kleine formaat maakt dit mogelijk. Met hun 10 inch scherm zijn ze een hybride van een kleine laptop en een grote tablet. Deze beste mini-laptops draaien op Windows.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van laptops door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste kleine laptop: Asus Transformer Book 10 inch

De Asus Transformer Book bleek van de kleine laptops de beste. De eerste twee plaatsen in de test waren voor 10 inch laptops van deze computergigant uit Taiwan. Met de Transformer Book haal je zowel een laptop als een tablet in huis. Je kunt het toetsenbord namelijk van het aanraakscherm loskoppelen zodat je een 10 inch tablet overhoudt. Dit maakt het gebruik van de Asus Transformer Book heel flexibel.De als beste kleine laptop geteste versie van de 10 inch Asus Transformer Book (de T100TAM-DK003B) beschikt over veel opslagruimte (564 GB) waarvan een heel groot deel vrij te gebruiken is (502 GB). Ook op de accu scoren ze punten. Deze houdt het langer dan 5 uur vol voordat hij weer aan de stroom moet.

Als laptop is de Asus Transformer Book met 1,21 kilo iets zwaarder dan de gemiddelde andere 10 inch laptop. Maar als tablet weegt hij nog maar 610 gram. Een CD/DVD speler ontbreekt, maar dat is normaal bij zulke kleine laptops.

Beste koop: Acer Aspire Switch 10 inch laptop

De bovenstaande kleine Asus laptop kost zo'n 380 euro, maar de Aspire Switch 10/SW5-012-11HK is een stuk goedkoper (kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor  de actuele laagste winkelprijzen). Ook de Acer is een combinatie van een 10" tablet en een mini-laptop met aanraakscherm.


Het prijsverschil tussen de Asus en de Acer zit hem vooral in de opslagruimte. De Acer biedt slechts 32 GB geheugenruimte waarvan de helft ook nog eens door Windows opgesnoept wordt. Daartegenover staan een goede beeldkwaliteit een een laag gewicht (1070 gram als laptop, 550 gram als tablet).

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.