Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mobiele netwerk van Nederland

 


Het onderzoeksbureau de P3 Group heeft de mobiele netwerken getest. Gedurende twee weken werden daarvoor 200.000 telefoongesprekken en circa 30.000 datasessies gevoerd op vele verschillende toestellen, met diverse populaire apps en op diverse tijdstippen en locaties.

Hierbij werd rekening gehouden met tijdelijke en lokale storingen. Providers konden deze doorgeven waarna de tests gedurende die periodes niet in de meetresultaten werden meegenomen. Zo hadden incidentele storingen geen invloed op de resultaten.

Getest: Mobiele netwerken
Getest door: De P3 Group
Plaatsing test: 25 augustus 2015
Beste mobiele netwerk uit de test: Vodafone

Beste mobiele netwerk: Vodafone

Er waren 1.000 punten te verdienen met de tests van het beste mobiele netwerk, daarvan haalde Vodafone er 881 en daarmee waren ze winnaar van de test. KPN werd tweede en Tele2 derde. De resultaten van T-Mobile telde niet mee. Deze mobiele provider was zijn mobiele netwerk net aan het moderniseren gedurende de twee weken van de test waardoor hun resultaten niet representatief waren.

Beste mobiele netwerk spraak

De kwaliteit van het telefoongesprekken werd getest van smartphone naar smartphone. Hierbij werd gekeken naar het tot stand brengen van gesprekken, het beƫindigen van gesprekken en de geluidskwaliteit gedurende het gesprek. Vodafone haalde in de grote steden een succespercentage van 99% op dit onderdeel. KPN scoorde 98,7% en Tele2 98,1%.

Beste mobiele netwerk data

Ook bij de datadiensten kwam het netwerk van Vodafone als beste mobiele netwerk uit de bus, al moesten ze op dit onderdeel de eerste plaats delen met KPN. Bij de test werd gekeken naar het browsen naar populaire websites, naar speciaal gemaakte testpagina's op internet, en naar de kwaliteit van het afspelen van YouTube video (zowel HD als lage kwaliteit).

Goede prestaties mobiele netwerken Nederland

Al eerder onderzocht P3 de mobiele netwerken in andere landen waaronder de VS, Duitsland en Engeland. De prestaties van de Nederlandse mobiele netwerken bleken bij deze test tot de beste van Europa te horen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *