Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dunlop en Continental maken de beste winterbanden

Redactie     10:12    


Winterbanden onder je auto hebben natuurlijk alleen echt zin als je kiest voor goede winterbanden. Winterbanden die veilig zijn, op bevroren of natte, maar ook op droge wegen. Daarom hier de gecombineerde resultaten van enkele tests van regenbanden.

Het betreft Duitse test, uitgevoerd door onder andere de ADAC en AutoBild en gebundeld door de Duitse vergelijkingssite Vergleich.org. In Duitsland in de expertise op het gebied van winterbanden heel hoog. Want in Duitsland zijn winterbanden of all-weather banden verplicht onder winterse omstandigheden.

Getest: Beste winterbanden
Getest door: Vergleich.org (o.a. gebaseerd op testen van ADAC en AutoBild)
Publicatie test: September 2015 (meer autobanden tests)

Beste winterbanden uit de test: Dunlop SP Winter Sport 4D
Beste koop: Continental TS 850
Te koop bij: Beste goedkope aanbieders van autobanden

Beste winterband: Dunlop SP Winter Sport 4D

Vergeleich.org legde enkele testen van winterbanden naast elkaar, o.a. van de ADAC (de Duitse ANWB) en het toonaangevende autotijdschrift AutoBild en constateerde dat de Dunlop SP Winter Sport 4D de beste winterband is. Deze autoband presteert goed onder natte en droge wegen en blinkt uit op sneeuw. Bovendien is het een autoband die brandstof bespaart.

Beste koop: Continental TS 850

Een stuk goedkoper van de bovenstaande Dunlop winterbanden zijn de TS 850 winterbanden van Continental (kijk bij bovenstaande winkels voor de actuele laagste prijzen). Toch scoren deze winterbanden niet veel lager. De Continental TS 850 legt het eigenlijk alleen op sneeuw af tegen de op sneeuw briljante Dunlops. De Continental TS 850 scoort goed op zowel nat en droog wegdek als op sneeuw. Daarmee laat deze Continental winterband veel duurdere concurrenten achter zich.

Want volgens de resultaten van Vergleich.org scoren slechts drie winterbanden goed. Naast de bovenstaande Dunlop en Continental winterbanden zijn de de Semperit Speed-Grip 2 die als derde in de test eindigt

Beste all weather banden

Op zoek naar banden voor het hele jaar? kijk dan bij de test van all weather banden.

Test winterbanden ANWB

Ook de ANWB heeft winterbanden uitvoerig getest. Kijk bij de ANWB winterbandentest voor de resultaten van deze winterbanden test.


Foto: Dunlop winterbanden


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.