Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste kleurenlaserprinter

Redactie     12:34    


Op zoek naar een goede betaalbare laserprinter die ook in kleur kan printen? Hier de uitslag van de test van de beste kleurenlaserprinter voor thuis en kantoor.

Onlangs besteden we aandacht aan de test van de Consumentenbond van de beste laserprinters. Zowel de Beste Laserprinter als de Beste Koop uit deze test betrof een laserprinter die alleen in zwart kan afdrukken. Maar hoe zit het met de beste kleurenlaserprinter? Hier aandacht voor de beste kleuren-laserprinters.

Getest: Beste laserprinter kleur
Getest door: De Consumentenbond
Datum test: Status per september 2015 (kijk hier voor een meer recente test van laserprinters)

Best gewaardeerde kleurenlaserprinter op dat moment: Dell E525w
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een printer te kopen

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van laserprinters door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Laserprinters printen snel en goedkoop. En in het zwart is de afdrukkwaliteit erg goed. Voor het printen van kleurenfoto's is echter een inktjet-printer aan te raden (zie ook de test van inktjet-printers). De matige kwaliteit van kleurenfoto's bij laserprinters is ook de reden dat in de test van beste laserprinters de zwart/wit printers de ranglijst aanvoeren.

Maar als je vooral in het zwart print, maar ook af en toe een grafiek, tabel of webpagina in kleur wil uitprinten kan een kleurenlaserprinter toch heel interessant zijn.

Heel goedkope kleurenlaserprinter: Canon i-Sensys LBP7100Cn

Deze Canon i-Sensys kleurenlaserprinter is dan een heel goede keuze. Deze Canon laserprinter is namelijk heel goedkoop voor een kleurenlaserprinter. De Canon i-Sensys LBP7100Cn wordt voor circa 100 euro aangeboden.


Zijn punten haalt deze laserprinter vooral door de hoge afdrukkwaliteit in zwart en door de lage inktkosten. Via ethernet kun je deze laserprinter op het netwerk aansluiten. WiFi ontbreekt. Het is een eenvoudige laserprinter met een heel lage prijs die voor een kleurenlaserprinter heel goed presteert.

Beste kleurenlaserprinter: Dell E525w

Maar voor een echt goede kleurenlaserprinter betaal je aanmerkelijk meer. De Dell laserprinters scoren erg hoog bij de Consumentenbond met de Dell E525w als kleurenlaserprinter met het beste test oordeel (een 7,6 tegenover een 6,1 voor de bovenstaande goedkope kleurenlaserprinter van Canon). Deze veel hogere waardering komt vooral door de goede kwaliteit van de geprinte kleurenfoto's. Er zijn maar weinig kleurenlaserprinters die een goed halen voor het printen van kleurenfoto's.


De prijs van de Dell E525w is met circa 260 euro een stuk hoger dan die van de Canon maar dit is dan ook een all-in-one laserprinter. In tegenstelling tot de Canon kun je met de Dell ook scannen en kopiƫren.

Meer goede kleurenlaserprinters

Ook de Dell C2665dnf (7,6. circa 400 euro), de HP Color Laserjet Pro M252dw (7,4. circa 220 euro) en de Samsung SL-C460W (7,0. circa 285 euro) scoren goed in de test van beste kleurenlaserprinter.

Bij de bovengenoemde aanbevolen winkels om een printer te kopen vind je alle specificaties en actuele winkelprijzen van deze en andere printers.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.