Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

ComputerTotaal test beste NAS-systeem

Redactie     11:53    


NAS-systemen kom je steeds vaker voor thuisgebruik tegen. Door alle multimediamogelijkheden die computer, tablets en smartphones tegenwoordig bieden is er steeds meer behoefte aan (veel) opslagruimte. En daarbij nemen de mogelijkheden van NAS-systemen steeds meer toe terwijl ze ook steeds goedkoper worden. Hier de resultaten van de test van NAS-systemen.


Getest: Beste NAS-systeem
Getest door: ComputerTotaal

Beste NAS-systeem uit de test: Asustor AS5002T
Te koop bij: Aanbevolen computerwinkels voor een NASPublicatie test: September 2015 (meer recente testen van NAS systemen)

Beste NAS systeem: Asustor AS5002T

Van alle NAS-systemen die het computertijdschrift ComputerTotaal testte leverde de Asustor AS5002T de beste prestaties. Het is een NAS systeem met een krachtige dualcore Intel Celeron processor en 1 GB RAM-geheugen. Je kunt er twee harde schijven inbouwen. De Asustor kent veel aansluitmogelijkheden zoals meerdere USB 3.0, eSATA en Ethernet aansluitingen.Je kunt de als beste NAS systeem geteste Asustor AS5002T gebruiken als dataopslag, bijvoorbeeld  van je filmcollectie, je muziekverzameling of je backups, maar dit NAS systeem is extra goed geschikt als mediaspeler. Deze Asustor beschikt namelijk niet alleen over een HDMI-aansluiting maar ook over een optische digitale audio-uitgang (SP/DIF). Zo kun je de NAS koppelen aan al je audio- en video-apparatuur en je muziek en films overal op afspelen.

De Asustor AS5002T is zowel geschikt voor zakelijk gebruik als voor privé gebruik.

Andere goede NAS-systemen

ComputerTotaal heeft een lijstje samengesteld van de 8 beste NAS-systemen die ze dit jaar getest hebben. Naast de bovengenoemde als beste geteste Asustor AS5002T NAS zijn dat de volgende NAS-systemen:

  • QNAP TS-451
  • Synology DS415play
  • WD My Cloud EX4100
  • Asustot AS5004T
  • Synology DS215j
  • Netgear ReadyNAS RN202
  • Netgear ReadyNAS RN204

Kijk bij de eerder genoemde aanbevolen winkels voor alle (laagste) prijzen en specificaties van deze en andere NAS-systemen.

Andere test NAS systemen

Ook PCM, conculega's van ComputerTotaal, heeft enkele goede NAS systemen getest kijk bij de test NAS systemen PCM voor de resultaten van deze test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.