Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste SD-kaartjes

Bas van Rijswijk     13:36    


SD-geheugenkaartjes worden steeds meer gebruikt, bijvoorbeeld in telefoons en camera's. Er komen dan ook steeds meer SD-kaarten op de markt. Kaarten van verschillende merken in verschillende capaciteiten. Snelheid is bij deze SD-kaartjes belangrijk, vooral als je ze in je camera voor foto's en video gebruikt. Maar welke SD-kaartjes zijn het best? We kijken hier naar de beste SD-geheugenkaarten gebaseerd op snelheid.

Hardware.info testte 44 SD-kaartjes uit van merken als Sandisk, Kingston, Transcend, Lexar, Adata, Toshiba, Sony, Samsung, Philips, Team Xtreem, Eye-Fi en Patriot. Hieronder hun bevindingen:

Getest: Beste SD-kaartje (van 4MB/s tot 209 MB/s)
Getest door: Hardware.info
Publicatie test: 29 augustus 2015

Beste SD geheugenkaartje uit de test: Toshiba Exceria Pro SDHC UHS-II 32GB
Beste 32GB SD geheugenkaartje: Toshiba Exceria Pro SDHC UHS-II
Beste 64GB SD geheugenkaartje: Sandisk Extreme Pro SDXC UHS-II
Beste 128GB SD geheugenkaartje: Lexar Professional SDXC UHS-II U3 1000x
Beste 256GB SD geheugenkaartje: Lexar Professional SDXC UHS-II U3 1000x
Te koop bij: Aanbevolen computerwinkels

Het testteam van Hardware.info is duidelijk in zijn conclusie. De Toshiba Exceria Pro UHS-II 32GB is het snelste geheugenkaartje uit de test. Maar er kleeft ook een nadeel aan deze beste SD-geheugenkaart, met een prijs van meer dan 3,50 euro per GB is het ook een bijzonder duur geheugenkaartje. Helaas gaat de beste kwaliteit vaker samen met een hoge prijs want ook de nummer twee uit de test (en de beste 64GB SD-kaart) de Sandisk Extreme Pro is flink aan de prijs.

Wie een goedkopere SD-kaart zoekt is goed uit met de Lexar Professional geheugenkaartjes. Bij de grotere formaten zijn dit de winnaars en ook hun 32GB en 64GB SD-kaarten scoren goed. En met een prijs van respectievelijk 1,27 en 0,80 euro per GB zijn deze geheugenkaartjes een stuk goedkoper en daarmee een stuk interessanter voor thuisgebruik dan de winnaars van de test.

Bij de goedkope SD-geheugenkaartjes (minder dan 80 cent per GB) scoren de Kingston SDXC UHS-I Ultimate (64GB en 128GB) en de Kingston SDHC UHS-I U3 (32GB) het best. De nog goedkopere kaartjes (onder de 50 cent per GB) zijn echt langzaam, vooral bij het schrijven, en worden daardoor door Hardware.info afgeraden. Deze kaartjes zijn alleen goed geschikt als je ze maar af en toe gebruikt, bijvoorbeeld voor een backup.

Kijk bij Hardware.info voor alle testgegevens.

Bekijk de meest recente tests over dit onderwerp >>>> ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.