Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Bosch weer beste vaatwasser in test inbouw vaatwasmachines

Redactie     14:31    


Evenals in een eerdere test is er een Bosch vaatwasser als beste getest. Het succes voor Bosch is ditmaal zelfs nog groter want ook de Beste Koop is een Bosch vaatwasmachine.


Dit maal is het de Bosch SMV93M70NL vaatwasser die bij een test het hoogste waarderingscijfer haalde, een 7,4.

Getest: Inbouw vaatwassers
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids november 2015 (kijk hier voor meer recente vaatwasser tests)

Beste inbouw vaatwasser uit de test: Bosch SMV93M70NL
Te koop bij: Geadviseerde beste winkels voor een vaatwasser (zie daar alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van vaatwassers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Beste vaatwasser: Bosch SMV93M70NL

De Bosch SMV93M70NL is uitgeroepen tot beste inbouwvaatwasser. Deze vaatwasmachine is gelijk aan de Siemens SN69M052NL. Het is een zuinige inbouw vaatwasser die niet alleen goed wast maar ook heel goed droogt.

Het is alleen wel jammer dat deze Bosch vaatwasser zo lang doet over ecoprogramma (ruim 3 uur), want dit programma is erg zuinog met water en stroom, maar wast toch goed schoon. Ook de andere programma's duren in vergelijking met veel andere goede vaatwassers erg lang.

De als beste vaatwasmachine uit de test is geschikt voor 13 couverts. De hoogte van het bovenste rek is aanpasbaar en de bestekkorf kan op verschillende plaatsen worden neergezet wat het inruimen meer flexibel maakt. Ook glijden de rekken glijden soepel over hun wieltjes en heeft deze beste vaatwasser volgens de Consumentenbond een duidelijk en informatief bedieningspaneel.

Bosch SMU50L15EU

Een andere Bosch vaatwasser, de SMU50L15EU, is uitgeroepen tot Beste Koop. Deze vaatwasser kost zo'n 400 euro minder (kijk bij de bovengenoemde winkels voor actuele prijzen) maar scoort ook best goed. Wassen en drogen scoren goed, maar evenals de als beste vaatwasser uitgeroepen Bosch SMV93M70NL is deze onderbouw-vaatwasser niet één van de snelsten. Het eco-programma is met drie en een half uur nog trager dan die van de bovenstaande Bosch vaatwasmachine.

Maar wie een eenvoudige en goedkope vaatwasser zoekt die toch goed presteert is de Bosch SMU50L15EU een prima keuze. Je kunt er maximaal 12 couvers in kwijt. Deze Beste Koop vaatwasser kent startuitstel en diverse goede programma's zoals intensief, snel en glas. De bestekkorf heeft een vaste plek.

Kijk in de Consumentengids november 2015 voor de volledige uitslag van deze test van vaatwassers.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.