Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Miele Scout RX1 beste robotstofzuiger in Zweedse test

Redactie     14:16    


Geen Roomba, en ook niet de LG VHomBot (winnaar van de robotstofzuiger-test van de Consumentenbond) maar de Miele Scout RX1 was de beste robotstofzuiger volgens een test van de Universiteit van Lund in Zweden. Deze ook in Nederland volop verkrijgbare Miele robotstofzuiger versloeg nipt de Samsung POWERbot VR9000.

Getest: Robotstofzuigers
Getest door: Susanne Frennert (Universiteit van Lund)
Plaatsing test: Aftonbladet / WiseGuide, maart 2015
Meer recente test: Kijk bij stofzuiger tests voor alle test van (robot)stofzuigers

Beste uit de Test: Miele Scout RX1
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders stofzuigers

Bij de test werd vooral gekeken naar de mogelijkheid van de robotstofziger als "hulp in de huishouding" voor ouderen. De Miele Scout RX1 en de Samsung POWERbot VR9000 waren ongeveer even goed, zodat de lagere prijs van de Miele robotstofzuiger de doorslag gaf.

Beste robotstofzuiger: Miele Scout RX1

De Miele Scout RX1 robotstofzuiger is niet de snelste uit de test maar kan wel op plekken komen waren andere robotzuigers niet kunnen komen. Schoonmaken doet de Miele Scout RX1 erg goed (en daar gaat het toch vooral om) op verschillende ondergronden. Ook op dik tapijt presteert deze robotstofzuiger uitstekend.


Voor een gemiddelde kamer heeft de Miele Scout RX1 een uur nodig, en dat is best lang. Maar de robot maakt het goed met zijn zuigprestaties. De Miele Scout RX1 robotstofzuiger heeft vier reinigingsprogramma's en is de enige in de test met dubbele zijborstels. Een heel ander sterk punt is de korte oplaadtijd.

De beste robotstofzuiger uit de test volgt muren en meubels netjes en zuigt door zijn geringe hoogte prima onder de bank. Met drempels tot 2 centimeter hoog heeft hij geen problemen. Je kan dit overigens aanpassen tot maximaal 6 millimeter als je de robotzuiger in de kamer wilt houden of als je wilt voorkomen dat hij de voet van een staande lamp beklimt.

Kijk voor de prijzen van deze en andere robotstofzuigers bij de bovengenoemde aanbevolen winkels.

Runner up: Samsung POWERbot VR9000

De Samsung POWERbot VR9000 verliest het eigenlijk alleen op prijs van de Miele stofzuiger. Een ander nadeel van de Samsung is zijn hoogte. Deze robotstofzuiger kwam in de testruimte niet onder de bank. Ook bleef er regelmatig een wiel steken in het tapijt.


Sterke punten van de Samsung POWERbot VR9000 robotstofzuiger zijn het goede zuigvermogen (het beste van allemaal) en de goede navigatie.

Andere robotstofzuigers uit de test waren in de volgorde van de uitslag de Vorwerk Kobold VR200, de Neato Botvac 85, de iRobot Roomba 880 en de Vileda Relax Plus. De LG robotstofzuiger die bij de Consumentenbond de test won deed hier niet mee.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.