Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

PCM test Synology als beste NAS-systeem

Redactie     16:14    


Onlangs was er de test van beste NAS-systeem door ComputerTotaal. En nu heeft PCM (Personal Computer Magazine) ook de NAS-systemen getest. En, je raadt het al, met een andere testwinnaar!

Bij de ComputerTotaal test van beste NAS systeem werd de Asustor AS5002T tot beste NAS uitgeroepen. De PCM kwam tot een andere winnaar. Maar daarbij moeten we wel opmerken dat er geen Asustor NAS-systemen zijn getest door PCM.

Getest: Beste NAS-systeem
Getest door: PCM

Beste NAS-systeem uit de test: Syntology DS215+
Beste Koop: ReadyNAS RN202
Te koop bij: Aanbevolen winkelsPublicatie test: PCM oktober 2015 (meer recente testen van NAS systemen)

Vroeger was de NAS een externe netwerkschijf waarop je backups, bestanden, films, muziek, foto's en andere bestanden kon bewaren. Dat kan nog steeds, maar van een goede NAS verwachten we nu meer. Een goede NAS kan nu ook bestanden streamen, zelfstandig downloaden, een website hosten en bewakingscamera's aansturen. PCM liet dit soort mogelijkheden zwaar meewegen. Ook moesten de NAS-systemen minimaal twee harde schijven kunnen bevatten.

Beste NAS systeem: Syntology DiskStation DS215+

De Syntology DS215+ voldeed het best aan de eisen van PCM. Dit is een geavanceerd NAS-systeen waarvoor je zo'n 330 euro betaald. Hiermee is de Syntology DS215+ niet het goedkoopste maar ook zeker niet het duurste NAS systeem. Qua prijs is het een middenklasser, qua mogelijkheden de top.

De Syntology DiskStation DS215+ is eenvoudig te installeren en is ook in de bediening heel gebruiksvriendelijk. Dat bedienen gaat via een webbrowser of via apps. Het ontbreken van een usb-poort wordt door het testteam als een nadeel gezien, maar aan de achterkant zitten wel twee usb 3.0 aansluitingen.

Beste Koop: Netgear ReadyNAS RN202

Voor de Netgear ReadNAS RN202 betaal je zo'n 70 euro minder maar ook deze NAS presteert goed. Goed genoeg voor het predicaat Beste Koop. Handig is de backup-knop op de voorkant waarmee je met één druk een harde schijf naar de NAS kunt backuppen. Voor Linux gebruikers is deze NAS wat minder geschikt omdat de Linux-software beperkter is.

PCM testte de volgende NAS systemen

  • Syntology DiskStation DS215+
  • Syntology DiskStation DS215j
  • Netgear ReadyNAS RN202
  • Netgear ReadyNAS RN204
  • Qnap TurboNAS TS-231
  • Seagate Personal Cloud 2-Bay 6TB STCS6000201


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.