Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Tefal ook de beste in Duitse frituurpan test

Redactie     12:18    


In de Consumentenbond frituurpan test 2015 eindigde Tefal frituurpannen als beste, Ook bij een Duitse test werden de eerste twee plaatsen door een Tefal frituurpan ingenomen. Het betrof één frituurpan waarmee je frituurt met frituurolie en één met hete lucht.


Bij de Consumentenbond frituurpan test 2015 was de Tefal Easy Pro frituurpan de beste. In Duitsland eindigde deze op de tweede plaats. Beste uit de test kwam de Tefal Actifry YV 9601, een hetelucht-frituurpan.

Getest: Frituurpannen
Getest door: Vergleich.org
Plaatsing test: 2015 (kijk bij de friteuse tests voor meer recente tests)
Beste frituurpan uit de test: Tefal Actifry YV 9601
Beste olie-frituurpan uit de test: Tefal Easy Pro FR8040
Beste hetelucht-frituurpan uit de test: Tefal Actifry YV 9601
Beste Koop: DeLonghi F 28311
Te koop bij: Geadviseerde voordelige aanbieders friteuses

Frituren met olie of hete lucht?

Frituren met hetelucht is een stuk minder ongezond dan met olie. Niet iedereen houdt er van, maar desondanks werd de Tefal Actifry door Vergleich.org uitgeroepen tot de beste frituurpan met een kleine voorsprong op de Tefal FR8040 die wel olie gebruikt om te frituren.

Overigens zijn ook de nummer drie en vier uit de test friteuses op hete lucht, de Philips Airfryer XL en de in Nederland wat minder bekende Klarstein Vitair.

Beste frituurpan: Tefal Actifry YV 9601

Met deze Tefal Actifry friteuse kun je niet alleen gezond op hete lucht frituren, maar ook koken en bakken. Een beetje olie is wel nodig voor een knapperige en bruine korst, maar 1 lepel (2 cl) is genoeg. Een roer-mechanisme verdeelt deze minimale hoeveelheid olie en voorkomt aanbranden.


Beste frituurpan met olie: Tefal Easy Pro FR8040

Wil je toch met olie frituren? Dan is de Tefal Easy Pro FR8040 de beste frituurpan uit de test. Dit is een krachtige (2300 watt) friteuse. Voordeel van veel watts is dat het frituren sneller gaat. Dat scheelt niet alleen tijd maar is ook gezonder.

Plezierig bij de Tefal Easy Pro FR8040 is het automatische filtersysteem. Na het bakken gaat de frituurpan zelf filteren waarbij de frituurresten in de filterbak belanden. Deze Tefal frituurpan is RVS en kan in de vaatwasser (na het loshalen van het bedieningspaneel).Beste koop: DeLonghi F 28311 frituurpan

Voor de Tefal Easy Pro FR8040 betaal je circa 100 euro, en voor de Tefal Actifry YV 9601 nog aanmerkelijk meer (kijk bij de bovenstaande aanbevolen winkels voor de actuele laagste prijzen). Een goedkoper alternatief is de DeLonghi F 28311 friteuse. Deze 1800 watt frituurpan kost wat minder, maar presteert ook wat minder.


Wel een pluspunt van deze frituurpan is de roterende frituurmand. Dankzij deze draaiende mand kun je minder frituurolie gebruiken. De DeLonghi F 28311 frituurpan is gemaakt van kunststof.

Kijk hierboven bij de aanbevolen winkels voor alle specificaties en laagste prijzen van al deze (en andere) frituurpannen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.