Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste onderwatercamera

Redactie     21:16    

Steeds meer camera's die in de winkels liggen kun je mee het water in nemen. Sommige werken zelfs op enkele meters diepte, hiermee kun je mooie onderwateropnames maken. Deze camera's noemen we onderwatercamera.


Deze onderwaterfunctie is overigens een extra functie. Deze camera's zijn ook als gewone camera te gebruiken. Maar wat is een goede onderwatercamera? En welke onderwatercamera is de beste koop? Hier de uitslagen uit een grote test.

Getest: Beste onderwatercamera
Getest door: Vergleich.org
Publicatie test: 2015 (kijk hier voor camera tests van latere datum)

Beste onderwatercamera uit de test: Fujifilm FinePix XP
Beste koop: Easypix Aquapix
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een camera te kopen

Beste onderwatercamera: Fujifilm FinePix XP

Fujifilm levert met de FinePix XP70 de beste onderwatercamera af volgens een Duitse test van Vergleich.org. Je kunt deze camera tot wel 10 meter diep het water innemen. De  Fujifilm FinePix XP70 is in Nederland inmiddels opgevolgd door de Fujifilm FinePix XP80. De informatie hieronder heeft betrekking op de XP80.Ook op het land is de Fujifilm FinePix XP80 een uitstekende camera. Het is een 16 megapixel camera met 5x optische zoom (en 10x digitale zoom), GPS, een snelle autofocus-functie en je kunt er naast foto's ook goede videos mee maken. De beeldkwaliteit is erg goed en het is een heel gebruiksvriendelijke camera.

Zowel op land als in het water maakt de Fujifilm FinePix XP80 haarscherpe foto's met mooie kleuren.

De Fujifilm FinePix XP80 kost een kleine 170 euro. Kijk bij de bovengenoemde winkels voor de actuele prijzen.

Beste Koop: Easypix Aquapix W1024-I

De Easypix Aquapix W1024-I is gekozen tot de Beste Koop. Voor een euro of 60 heb je deze onderwatercamera al te pakken. Zoals de naam Aquapix aangeeft wordt deze camera ook echt als een onderwatercamera in de markt gezet terwijl de Fujifilm FinePix XP80 meer een allroud camera is. Toch presteert de Fujifilm onder water een stuk beter da de Aquapix. Met de Easypix Aquapix W1024-I kun je maar 3 meter diep en de resolutie (10 megapixel is ook wat minder). Toch zijn de foto's ook met de Easypix Aquapix helder en scherp, en ook de video's zijn goed van kwaliteit.


Wel vervelend is het ontbreken van een zoomlens bij de Easypix Aquapix W1024-I. Deze goedkope onderwatercamera heeft alleen digitale zoom (4x). Ook de GPS ontbreekt, al zullen veel mensen die functie niet echt missen.

Zie ook: Beste onderwatercamera's en outdoorcamera's uit de test.


Onderwerpen:
Beste onderwater camera test, beste onderwatercamera's getest, beste onder water camera test.


, , , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.