Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste smartphones van het jaar

Redactie     10:16    


Dit jaar hebben zes telecomwebsites voor de tweede maal de beste smartphones van het jaar getest. Dit zijn de beste smartphones van 2015, de winnaars van de Telecom Awards 2015 en de Beste Koop in iedere categorie.


Test: Beste smartphones van 2015 (kijk hier voor nieuwe smartphone tests)
Getest door: Hardware Info, AllAboutPhones, Android World, Portable Gear, GSMHelpdesk en Mobile Cowboys

Beste smartphone high end: Samsung Galaxy S6 Edge
Beste Koop high end: Huawei P8
Beste smartphone mid range: Motorola Moto X Play
Beste Koop mid range: Sony Xperia M4 Aqua
Beste smartphone instap: Microsoft Lumia 640
Beste Koop instap model: Acer Liquid Z530

Goedkoop te koop bij: Door ons aanbevolen telefoonwinkels

Medewerkers van de websites testte het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de telefoons en de accu's en andere onderdelen van de smartphones werden uitvoerig getest in het lab van Hardware Info. Bij elkaar leverde dat bovenstaande winnaar op.

Een paar van deze smartphones lichten we er hieronder uit.

Beste high end smartphone: Samsung Galaxy S6 Edge

Deze telefoon kwamen we al eerder tegen als winnaar van de test van smartphone met de beste camera in een test van Computer Totaal. Maar ook de rest van onderdelen en functies van deze smartphone zijn dik in orde. Zo dik in orde dat deze telefoon de beste smartphone is als geld geen rol speelt. De prijs is echter het (enige) nadeel van deze smartphone. De prijzen zonder abonnement liggen boven de 600 euro.


Bij de test van bovenstaande telecom-sites scoorde de Samsung Galaxy S6 Edge aanmerkelijk beter dan de overige smartphones, ook dan de high end modellen van andere merken. De Samsung Galaxy S6 Edge kunnen we dus gerust de beste van alle smartphones noemen. De camera en het goede scherm maken vooral het verschil. En ook op materiaal en design scoort deze "beste smartphone" erg goed.

Goedkopere alternatieven

Voor wie de prijs van de Samsung Galaxy S6 Edge toch te gortig is kan kiezen voor de Huawei P8. Ook dit is een mooi en goed toestel, maar met zijn winkelprijs van circa 460 euro is deze smartphone een stuk voordeliger dan andere high-end modellen.

Of kies voor de Motorola Moto X Play waarvan de prijs al onder de 380 euro is gezakt. En als je een goedkoop toestel zoekt is de Acer Liquid Z530 een prima keuze. Voor deze goede voordelige smartphone betaal je zonder abonnement nog geen 150 euro. De Acer is dan ook uitgeroepen tot de Beste Koop onder de goedkopere smartphones.


Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle prijzen en specificaties van deze (en andere) smartphones.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.