Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste daglichtlamp (lichttherapie)

Redactie     13:05    


Veel mensen zijn in de herfst en winter moe. Dit komt door het gebrek aan zonlicht. Een daglichtlamp, een lamp die zonlicht simuleert is de oplossing. Je hoeft iedere dag maar kort bij zo'n lamp te zitten. Dit wordt ook wel lichttherapie genoemd. Maar wat is de beste daglichtlamp? Hier de uitslag van een test van daglichtlampen.

Deze uitgebreide test van daglichtlampen is in Duitsland uitgevoerd voor Vergleich.

Getest: Beste daglichtlampen (lichttherapie)
Getest door: Vergleich.org

Beste daglichtlamp uit de test: Davita LD 110
Beste Koop: Beurer TL 40 daglichtlamp
Te koop bij: Zie hieronder

 

Beste daglichtlamp: Davita LD 110

Deze daglichtlamp haalt als enige de waardering Zeer Goed van het testteam. Ze geven de beste daglichtlamp uit de test een 1,3 als cijfer wat zeer hoog is (in Duitsland is het laagste rapportcijfer de beste). De gebruikers geven deze beste daglichtlamp voor lichttherapie 4,5 ster van de maximaal te halen 5 sterren.


De Davita LD 110 is een krachtige daglichtlamp die helaas niet dimbaar is. De lichttherapie werkt met drie TL-lampen. De Davita LD 110 is een zeer goede daglichtlamp voor lichttherapie maar de lamp heeft echter een nadeel, de prijs, hij kost bijna 400 euro. De Davita LD 110 is bovendien in Nederland moeilijk verkrijgbaar. De Voordeeldrogist verkoopt hem wel. Een ander nadeel is de grootte. De Davita LD 110 is veel groter dan andere daglichtlampen.

Goedkoper alternatief: Philips Energy Light HF 3419/01 daglichtlamp

Dan is de Philips Energy Light een stuk makkelijker in Nederland verkrijgbaar. Je vindt deze beste daglichtlamp goedkoop bij de aanbevolen winkels op Beste Daglichtlamp Kopen.

En de Philips lichttherapie kost ook ruim minder dan de helft van de Davita! De Philips Energy Light doet zijn werk uitstekend en kan je binnen 1 a 2 weken van je winterdip afhelpen en deze daglichtlamp geeft je meer energie. Andere energie (die uit het stopcontact) spaart de Philips Energy Light juist, want hij is ruim vier keer zuiniger met stroom dan de Davita!


De Philips lichttherapie is bovendien veilig en UV-vrij zodat het geen probleem is als je hem wat langer gebruikt. Alleen gebruik voor het slapen wordt afgeraden omdat het je slaapritme kan verstoren.

Beste Koop: Beurer TL 40 daglichtlamp

Ook de Beurer TL 40 koop je bij de winkels op het hierboven genoemde Beste Daglichtlamp Kopen. Deze Beurer daglichtlamp is een goed alternatief als je een goedkope daglichtlamp voor lichttherapie zoekt. De Beurer TL 40 daglichtlamp kost namelijk maar zo'n 80 euro en scoort toch nog best goed in de test van daglichtlampen (derde).  Het is een eenvoudige zuinige daglichtlamp voor lichttherapie die zijn werk goed doet.


Op het bovenaan genoemde Beste Daglichtlamp Kopen vind je al deze beste daglichtlampen plus nog heel veel meer goede daglichtlampen voor lichttherapie.

Onderwerpen:
Beste daglichtlamp test, beste lichttherapie lampen, beste daglichtlampen test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.