Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test elektrische tandenborstels. Philips Sonicare beter dan Oral-B

Redactie     11:01    


Oral-B is al jaren de marktleider op het gebied van elektrische tandenborstels maar ze hebben met de Philips Sonicare tandenborstels een grote concurrent gekregen. De Consumentenbond testte tandenborstels en een Philips Sonicare tandenborstel kwam als beste uit de bus. Oral-B levert nog wel de Beste Koop.

Getest: Beste elektrische tandenborstel
Getest door: Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids december 2015
(Even geleden, maar we hebben een meer recente tandenborstel test)

Beste elektrische tandenborstel uit de test: Philips Sonicare HX9332 en HX6921
Beste koop: Oral-B PRO 2000 elektrische tandenborstel
Te koop bij: Aanbevolen winkels

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van elektrische tandenborstels door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Philips Sonicare en Oral-B

De eindresultaten van deze test waren een nek aan nek race tussen de Philips Sonicare tandenborstels en de elektrische tandenborstels van Oral-B. De twee beste waren van Philips gevolgd door twee Oral-B PRO tandenborstels, waaronder de Beste Koop. De top 8 werd volledig gevuld door elektrische tandenborstels van Oral-B en Philips. De Kruidvat Ultradent Power en de Waterpik SR-3000 maakte de top 10 vol. Hieronder beschrijvingen van de beste elektrische tandenborstels uit de test.

Philips Sonicare HX9332/04 DiamondClean

Een gedeelde eerste plaats al beste uit de test voor deze Philips elektrische tandenborstel. Goedkoop is hij niet, een kleine 150 euro (kijk bij de aanbevolen winkels voor de laagste prijzen) maar wel allround de beste zonder ergens echt in uit te blinken.De Philips Sonicare HX9332 kent vijf standen en heeft een wat aparte sonische beweging, hij gaat trillend heen en weer. Dat is even wennen, maar is wel effectief en daar gaat het om bij een elektrische tandenborstel. Opladen kan in de oplader in de vorm van een glas of via een luxe reis-etui met usb-lader.

Philips HX6921/06 Flexcare

De titel van beste elektrische tandenborstel uit de test moet de bovengenoemde tandenborstel delen met de Philips HX6921/06 Flexcare. Deze Philips elektrische tandenborstel zit in dezelfde prijsklasse maar beschikt over een andere techniek. Zo is de poetsbeweging anders en wordt als plezieriger ervaren.De Philips HX6921 is gebruiksvriendelijk en blinkt uit door zijn goede accu. De elektrische tandenborstel poetst goed, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

Beste Koop: Oral-B Pro 2000 Cross Action

Op de Philips Sonicare tandenborstels valt niets aan te merken, of het zou de prijs moeten zijn. De Oral-B Pro 2000 Cross Action elektrische tandenborstel valt in een heel andere prijsklasse. Deze Oral-B kost minder dan 65 euro (kijk bij de aanbevolen winkels voor de actuele prijzen) maar scoort een 7,6 als testoordeel, tegenover een 7,8 voor de testwinnaars. Daarmee vormt de Oral-B Pro 2000 een uitstekend goedkoper alternatief.

Op het verwijderen van plak (de belangrijkste functie van een elektrische tandenborstel) scoort deze Oral-B Cross Action zelfs het best. Ook op mondgevoel blinkt deze Oral-B tandenborstel uit. Handig is het lampje dat begint te branden als je te hard drukt tijdens het poetsen. Matig is de accuduur. Slechts 25 keer poetsen en de Oral-B Pro 2000 Cross Action moet weer opgeladen worden.


Kijk bij de bovenstaande aanbevolen winkels voor alle specificaties en prijzen van deze en andere elektrische tandenborstels. Of kijk in de Consumentengids van december 2015 voor de volledige test.


Onderwerpen:
Test elektrische tandenborstels consumentenbond, beste koop, test Philips Sonicare tandenborstels, test Oral B Pro elektrische tandenborstel, beste tandenborstels test.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.