Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test veilige kinderstoel

 

Een overzicht van veilige kinderstoelen. Kijk hier voor een veilige kinderstoel, als veilig getest door de NVWA.

Opvallend vaak zijn kinderstoelen niet helemaal veilig. En dat terwijl je toch mag aannemen dat een kinderstoel voor je baby, dreumes of peuter veilig is. Voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was dat aanleiding om te testen welke kinderstoelen veilig en welke kinderstoeltjes onveilig zijn. Hier hun bevindingen.

Getest: Veiligheid kinderstoeltjes
Getest door: de NVWA
Publicatie test: 2015
Zie ook: Recente kinderstoel testen

De NVWA heeft 24 kinderstoelen getest van de belangrijkste merken. Er werd bij het testen van de veiligheid getest op onder andere de stabiliteit van de kinderstoel, het gevaar van vingerbeknelling en vallen, chemische stoffen, zware metalen en kleine onderdelen.

Gevaarlijke kinderstoel
15 van de 24 kinderstoelen kunnen geheel veilig genoemd worden, een hele geruststelling. Maar er is ook één stoel (de Bebiesfirst) die als ronduit gevaarlijk bestempeld kan worden. Deze stoel is ook onmiddellijk uit de handel genomen en de fabrikant adviseert alle bezitters van deze kinderstoel de stoel terug te brengen naar de winkel.

Geen veiligheidsrisico
(van de nog beschikbare kinderstoelen kun je de actuele prijs en gegevens opvragen)


Veiligheidsrisico

  • 4Baby SP zo.o
  • BabyBjorn
  • Childcomfort ABSS
  • Kubusstoel DEN Spits Childhome
  • Micuna, OVO plus
  • Prenatal, Meegroeistoel
  • Tiamo wood collection meegroeistoel
  • Yaris Set imported by H3


Ernstig veiligheidsrisico

  • Bebiesfirst, Standard Pure, Rens


Foto: Stokke Tripp Trapp


Samenvatting:
De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) heeft kinderstoelen op veiligheid getest. Wat is een veilige kinderstoel? Hier vind je de veilige kinderstoelen uit de test en de minder veilige kinderstoelen. Niet alle veilige kinderstoelen zijn nog te koop. Kijk voor een recentere kinderstoel test bovenaan.

,


Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *