Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste goedkope router (onder de 100 euro)

Redactie     10:16    


ZDnet België heeft een test gedaan van goedkope routers onder de 100 euro? Welk van deze budget-routers kwam het best uit deze test? Hier kun je dat lezen.

Linksys, Asus, D-Link, TP-Link (Archer), AVM (Fritz!Box) en EnGenius stuurde hun beste goedkope router op en ZDnet ging aan het testen. Er werd getest op korte afstand (2 meter naast de router), op 8 meter afstand met 1 muur, over 10 meter op een andere verdieping en van buiten op 15 meter afstand. Op deze manier kon men zien welke router onder alle omstandigheden de beste router onder de 100 euro was.

Getest: Goedkope routers (winkelprijs onder de 100 euro)
Getest door: ZDnet België
Datum test: November 2015 (meer recente tests van routers)

Beste router: D-Link DIR-868L
Beste koop: AVM FRITZ!Box 4020
Geadviseerde winkelsGoedkoopste aanbieders

Beste goedkope router: D-Link DIR-868L

De adviesprijs van de D-Link DIR-868L ligt wat hoger, maar onder andere bij de bovenstaande goedkoopste aanbieders zagen we deze uitstekende router voor prijzen onder de 100 euro staan.

 

Deze D-Link router valt onmiddellijk op door zijn originele cilindervormige design. Op de drie kortste afstanden presteert de D-Link DIR-868L indrukwekkend, alleen op de verste afstand (15 meter buiten) valt hij wat tegen, maar kan zich nog steeds met de rest meten. De D-Link router is makkelijk in te stellen en beschikt over een NAS-functionaliteit. Onder de 100 euro is dit de beste router.


Beste runner-up: TP-Link Archer C5

De TP-Link Archer C5 router willen we ook even noemen, want het was een nek aan nek race tussen de TP-Link en de D-Link routers, de verschillen waren minimaal en deze twee routers presteren duidelijk beter dan de rest. De TP-Link router, te koop bij de bovengenoemde beste computerwinkels, kunnen we dus bijna als gedeeld winnaar beschouwen.


De TP-Link is wat goedkoper dan de D-Link router en was in 2014 winnaar van deze test. Evenals de D-Link router is deze goedkope router niet echt zuinig met stroom maar de prestaties zijn indrukwekkend voor een router in deze prijsklasse, al liggen de snelheden van de TP-Link router altijd net wat lager dan die van de D-Link. De installatie gaat heel eenvoudig, maar de power-user kan helemaal los gaan op de instellingen als hij dat wil.

Beste Koop: AVM FRITZ!Box 4020 

Vind je een euro of 85 nog te veel voor een goede router? Dan is de AVM FRITZ!Box 4020 een alternatief. Voor deze router betaal je bij bovenstaande winkels 59 euro. En eigenlijk is er niets mis met deze router. Sterker nog, gemiddeld genomen is deze goedkope router de snelste router van allemaal. Ook is hij mooi compact, beschikt hij over een knop om WiFi aan en uit te schakelen en is deze router heel zuinig met stroom.


Maar waarom is de AVM FRITZ!Box 4020 dan niet de winnaar? Dat komt vooral omdat Gigabit Ethernet niet ondersteund wordt, en ook de interface is wat gebrekkig en achterhaald. Maar toch is dit een router die je gerust kan kopen als je een (heel) goedkope router zoekt.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.