Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste inkjet printer

Redactie     10:34    


Evenals 11 maanden geleden heeft de Consumentenbond inkjet printers getest, en opnieuw kwamen er Epson printers als beste uit de test. En wederom is de Beste Koop een Brother inkjet printer.

Geen grote verrassingen dus in de test van inkjet printers door de Consumentenbond. Veel verkochte merken als HP en Canon moeten wederom het onderspit delven.

Getest: Inkjet printers
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, januari 2016 (meer inkjet tests)

Beste printer uit de test: Epson XP-630
Beste Koop: Brother DCP-J412ODW
Te koop bij: Geadviseerde voordelige winkels (alle modellen en prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van printers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Epson printer weer de beste inkjet

Was vorige jaar de Epson XP-820 nog de beste, dit jaar gaat deze eer naar de Epson XP-630. Deze inkjet printer scoorde een 7,8 als testoordeel, en dat is een bijzonder hoog cijfer want de printer worden aan een strenge test onderworpen. Er wordt gekeken naar de printkwaliteit (tekst en foto's), naar het gebruiksgemak en de mogelijkheden. Maar ook de printkosten tellen zwaar mee in het eindoordeel. Er zijn inkjetprinters waarbij de gemiddelde inktkosten 45 euro bedragen, maar ook printers waarbij hetzelfde printwerk meer dan 200 euro kost. Een enorm verschil!

Beste inkjetprinter: Epson Expression Premium XP-630

Met een gemiddeld inktverbruik van 77 euro per jaar is de Epson XP-630 een middenmoter op dit gebied. Deze inkjet printer is een echte allrounder die zijn hoge score vooral dankt aan het feit dat hij op alle onderdelen goed presteert. Of je nu wil printen, scannen of kopiƫren, of dat nu tekst of foto's betreft, de Epson Expression Premium XP-630 inkjetprinter doet het netjes en moeiteloos. Ook is de Epson XP-630 lekker makkelijk in het gebruik.Beste Koop: Brother DCP-J412ODW inkjet printer

Brother brengt voor een prijs onder de 100 euro een inkjet op de markt die ook nog eens zeer zuinig met inkt is. Een ideale printer voor wie zuinig wil printen want de kwaliteit is ook nog eens goed. Deze inkjet printer krijgt een 7,1 van de Consumentenbond. Er zijn printer op de markt die goedkoper zijn (bijvoorbeeld de Canon Pixma MG5650), maar van deze printers ligt het inktverbruik een stuk hoger zodat je uiteindelijk duurder uit bent. De Brother DCP-J412ODW inkjet printer is de Beste Koop, deze printer levert goede prestaties tegen de laagste totaalprijs.


Met een prijs van 2 cent voor een tekstdocument en 50 cent voor een A4 kleurenfoto hoef je bij deze Brother inkjet printer niet bang te zijn om te printen. Jammer dat het zo'n herrieschopper is, maar dat is dan ook het enige echte nadeel van deze Beste Koop inkjet printer. Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de actuele laagste winkelprijzen van deze voordelige inkjet printer.

Goedkoop printen? Kies de Epson Ecotank injet printer

Hecht je veel waarde aan lage printkosten? Kijk dan eens naar de Epson Ecotank printers. Deze inkjet printer maakt gebruik van hervulbare tanks met inkt in plaats van inktcartridges, waardoor de inktkosten van de Epson Ecotank L555 inkjetprinter slechts 4 euro per jaar bedragen! Daar tegenover staat wel een aanmerkelijk hogere aanschafprijs van de printer, maar als je meer dan gemiddeld print heb je dit snel terugverdiend. De printkwaliteit is wel een stuk minder wat deze inkjet printer minder geschikt maakt als fotoprinter.Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor alle informatie en actuele winkelprijzen van deze en andere inkjet printers.

De volledige test is te zien in de Consumentengids januari 2016.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.